Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen lehetőségeim lesznek...

Milyen lehetőségeim lesznek 2020-ban a továbbtanulásban?

Figyelt kérdés
Nagyon kétségbe vagyok esve. Jövőre felveteliznek, és tudom, hogy kötelező lesz az emelt érettségi és a nyelvvizsga.Idén emeltezem angolbol és megvan már a nyelvvizsgam is, de ezek akkor nem fognak tobbletpontot érni. Gondoltam rá, hogy jövőre csinálok még egy emeltet, hogy tutira bejussak. Gyógypedagógia jött szóba eddig (idegen nyelv, magyar és biosz tantárgyak közül választ kettőt), angol rendben, esetleg bioszbol próbálnám meg az emeltet. Viszont olvastam, hogy arra sincs válasz, hogy aki azonos nyelvből tett nyelvvizsgat és emeltet is, akkor kivalthatjak egymást, lehet nem is ér semmit az emelt angolom majd, ezért a bioszert sem kapok pluszt. Rosszul értelmezem? Eléggé tanácstalan vagyok.
2019. ápr. 7. 20:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Én pont gyógypedagógiára szeretnék menni jövőre. 2015-ben érettségiztem, és nekem is megvan már a nyelvvizsgám angolból (középfokú), de így éppen 400 pontom van, ami nagyon a határon van a bekerülés szempontjából. Én felsőfokút fogok csinálni angolból (többletpontért), és magyarból emeltezek, mert a biosz emelt az borzalmasan nehéz (abból középfokúztam, és meglepően nehezek voltak a feladatok).

Sajnos azokra, amiket te is kérdezel, tényleg nincs még válasz, mert én is inkább angolból emelteznék (+felsőfokú nyelvvizsga ugyebár), de félek, hogy azt úgy nem lehet. Szóval én is ezen őrlődöm. Viszont azt gondolom, hogy az egész pontrendszert meg fogják variálni a változtatások miatt, így lehet, hogy totális káosz lesz majd. Ha meg marad ez a rendszer, akkor az emelt szintű vizsgával együtt marad a 400 pontom, és ha arra rájön még a felsőfokú, akkor bent vagyok. De lehet, hogy nem is így lesz, meg nem is ér majd annyi többletpontot a felsőfokú nyelvvizsga, mint most. :( A ponthatárok lehetséges változtatásáról nem is beszélve. Tehát nálam is sok kérdőjel van... Ha szeretnél, nyugodtan írj privátot, beszélgethetünk.

2019. ápr. 19. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!