Milyen lehetőségeim lesznek 2020-ban a továbbtanulásban?
Szia!
Én pont gyógypedagógiára szeretnék menni jövőre. 2015-ben érettségiztem, és nekem is megvan már a nyelvvizsgám angolból (középfokú), de így éppen 400 pontom van, ami nagyon a határon van a bekerülés szempontjából. Én felsőfokút fogok csinálni angolból (többletpontért), és magyarból emeltezek, mert a biosz emelt az borzalmasan nehéz (abból középfokúztam, és meglepően nehezek voltak a feladatok).
Sajnos azokra, amiket te is kérdezel, tényleg nincs még válasz, mert én is inkább angolból emelteznék (+felsőfokú nyelvvizsga ugyebár), de félek, hogy azt úgy nem lehet. Szóval én is ezen őrlődöm. Viszont azt gondolom, hogy az egész pontrendszert meg fogják variálni a változtatások miatt, így lehet, hogy totális káosz lesz majd. Ha meg marad ez a rendszer, akkor az emelt szintű vizsgával együtt marad a 400 pontom, és ha arra rájön még a felsőfokú, akkor bent vagyok. De lehet, hogy nem is így lesz, meg nem is ér majd annyi többletpontot a felsőfokú nyelvvizsga, mint most. :( A ponthatárok lehetséges változtatásáról nem is beszélve. Tehát nálam is sok kérdőjel van... Ha szeretnél, nyugodtan írj privátot, beszélgethetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!