Jelenleg gépészmérnök BSc-n vagyok, hogy lenne érdemes váltanom vagy valahogy összekapcsolni egy közgazdasági szakkal?
Jelenleg utolsó éves vagyok a gépészmérnöki BSc képzésén a BME-n, viszont engem érdekel a közgazdaságtan is, és egyre jobban gondolom azt, hogy nem feltétlen gépészmérnökként szeretnék dolgozni a jövőben. Amennyire lelkes voltam az elején, és a hobbim miatt jöttem ide, annyira nem fogott meg a téma, mint gondoltam volna. Itt a BME-n csak annyit látok, hogy minden mérnök hallgató éjt nappallá téve gürizik (velem együtt), ameddig a közgazdászok már BSc alatt gyakornokként öltönyben járkálnak iskolába, és nem is olyan sűrűn. Persze nem irigységből mondom, de eddigi tapasztalataim elég vegyesek a képzés alatt.
Valaki járt már hasonló helyzetben?
Jobb lesz ha egyszer odakerülök, hogy dolgozzak?
Akkor van esélye megszeretnem ezt a szakmát?
Az építő jellegű válaszokat köszönöm!
A közgázosok öltönyben járnak be tanulni? Minek? Angliai High School-beli kisiskolásnak érzik magukat?
Szimplán csak felvágás. Majd végzés után koppannak, hogy igen, mindenhol szükség van közgazdászra, de mindenhova 15-20 közgazdász áll a munkára várakozva túltelítettség miatt. A szimplán egyetemen szerzett tudás meg nem lesz elég ahhoz, hogy kapkodjanak értük csak mert papírjuk van, de ez minden szakra igaz a magyar felsőoktatásban.
Ha csak szimplán az urizálás miatt akarsz közgazdász lenni, ne tedd. Mérnökként jobban jársz, persze ha értesz hozzá.
Gondolom szakmai gyakorlatod már megvolt. Milyen szakirányon vagy, hogy nem látod ebben a lehetőséget? Lehet rossz helyen kötöttél ki.
Ahogy a felettem író leírta, érdemes a mestert is megcsinálni. Akár a BME-n, akár máshol levelezőn munka mellett és érdemes gépész MSc-re menni. Visszagondolva bárcsak én is arra mentem volna 1,5 éve, de majd egyszer úgy 5 év múlva lehet újra nekimegyek egy gépész mesternek.
Közgázos képzéseket is tudsz egyszerre csinálni de csak félév kezdési különbséggel. Sokan választották a vezetés és szervezés mestert mérnöki BSc-k mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!