Szerintetek lehet 20 pontos emelkedés?
Tudom, sok mindentől függ...
De ahol tavaly 290 volt a ponthatár, mekkora eséllyel megy 310- 315 körülre?
Szerintem kevés az esély:)
Melyik szak és hova?
Nézd meg évekre visszamenőleg, és nézd meg a jelentkezőm létszámát. Ez befolyásolja hányan jelentkeznek.
Ha általában 290 körül van a ponthatár, ami egyenes aranyban van a jelentkezők számával. Akkor idén megnézed a jelentkezők számát és máris tudod mire számíts.
A pontszámot úgy határozzák meg, hogy felvesznek 100 embert, akkor a jelentkezőket pontszám alapján sorba állítják és leszámolnak 100-at. Ha a 100.-nak 270 pontja van akkor annyi a pont, ha 280 akkor annyi.
A nagy egyetemeken azért magas a pontszám mert nagyon sokan jelentkeznek és sokból merítenek. A kis egyetemekre kevesen és nyilván úgy jelölnek hogy a magasabb pontszámú van első helyen, így nekik kisebb a merítésük.
Konduktor szak.
Igazából nem tudok meríteni abból, mi az átlag, mert az elmúlt években rohamosan csökkent a ponthatár... pár éve 380 körül is járt, és évről évre csökkent... :/
Viszont én már érettségiztem, 314 pontom van... jelenleg készülök magyarból ismétlő érettségire, de nem tudom van e értelme küzdeni egy jobb százalékért..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!