Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek lehet 20 pontos...

Szerintetek lehet 20 pontos emelkedés?

Figyelt kérdés

Tudom, sok mindentől függ...

De ahol tavaly 290 volt a ponthatár, mekkora eséllyel megy 310- 315 körülre?

2019. ápr. 5. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem kevés az esély:)

Melyik szak és hova?

2019. ápr. 5. 21:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Nézd meg évekre visszamenőleg, és nézd meg a jelentkezőm létszámát. Ez befolyásolja hányan jelentkeznek.

Ha általában 290 körül van a ponthatár, ami egyenes aranyban van a jelentkezők számával. Akkor idén megnézed a jelentkezők számát és máris tudod mire számíts.

A pontszámot úgy határozzák meg, hogy felvesznek 100 embert, akkor a jelentkezőket pontszám alapján sorba állítják és leszámolnak 100-at. Ha a 100.-nak 270 pontja van akkor annyi a pont, ha 280 akkor annyi.

A nagy egyetemeken azért magas a pontszám mert nagyon sokan jelentkeznek és sokból merítenek. A kis egyetemekre kevesen és nyilván úgy jelölnek hogy a magasabb pontszámú van első helyen, így nekik kisebb a merítésük.

2019. ápr. 5. 21:44
 3/5 A kérdező kommentje:

Konduktor szak.

Igazából nem tudok meríteni abból, mi az átlag, mert az elmúlt években rohamosan csökkent a ponthatár... pár éve 380 körül is járt, és évről évre csökkent... :/

Viszont én már érettségiztem, 314 pontom van... jelenleg készülök magyarból ismétlő érettségire, de nem tudom van e értelme küzdeni egy jobb százalékért..

2019. ápr. 5. 21:48
 4/5 anonim ***** válasza:
És amikor 380 volt, ugyanannyian jelentkeztek, mint amikor 290? Egy adatból nem lehet következtetést levonni. Nem szokott változás lenni a pontszámban, pláne ekkora. Valami oka van.
2019. ápr. 5. 22:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Már kiadták azokat a szakokat ahol biztos emelés lesz. A többinél minimális eltérés lesz a létszámtól függően.
2019. ápr. 6. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!