Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt matek érettségire...

Emelt matek érettségire felkészülni?

Figyelt kérdés
2020 szeptemberétől szeretnék továbbtanulni (jelenleg dolgoznom kell).Van egy C2-es angol nyelvvizsgám, de nincs emelt érettségim.Úgy hallottam kelleni fog egy emelt érettségi.Minden tárgyból 4-es voltam anno,a matekon kívül minden középszintű érettségim 80+%,ezért azokat nem akarom bolygatni.A matek azért lett rosszabb,mert aznap elkapott egy gyomorrontás,és nagyon nem tudtam oda koncentrálni,de az is sikerült volna amúgy legalább 80-ra (így 63 lett).A kérdésem az lenne,hogy így 1 (2020-ra 2) év kihagyás után,tanár segítségével,vajon fel tudnék készülni annyira egy emelt matekra hogy legalább 50% legyen?Mindig szerettem a matekot,könnyen megértettem.Mennyire nehéz?
2019. márc. 27. 21:14
 1/2 anonim válasza:

Ez csak rajtad áll vagy múlik! Kellő akarattal, jó felkészüléssel,jó tanárral sikerülnie kell.

Önmagad Te ismered. Elhatározás kell,cél,kellő segítség és gondolom pénz is a tanárnak,idő és mennie kell.

2019. márc. 27. 21:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha jól számolom, az még másfél év. Ha van valamennyi érzéked a matekhoz, akkor simán megvan az 50%. Az emelt szinthez viszont lényegesen többet kell tudni, mint a középhez, józan ész nem elegendő hozzá, foglalkozni kell vele. A neten fenn vannak az elmúlt évek feladatsorai, azok alapján be lehet mérni, hogy hol állsz, utána témakörönként érdemes felépíteni.

Emelt szinten ami a leghúzósabb téma, és mindig szerepel a koordináta-geometria és a kombinatorika, valószínűség-számítás. Ezek vannak középszinten is, de összehasonlíthatatlan. Emelt szinten egyébként két plusz témakör van a középhez képest, a differenciál-, és integrálszámítás. Azok nem nehezek emelt szinten. Ha lenne kérdésed, írj privátot nyugodtan!

2019. márc. 30. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!