Megéri tanárnak tanulni ma Magyarországon? Kezdő tanárok, ti hogyan, miből éltek?
Egy gimnáziumi tanár, ha mondjuk osztályfőnök is, mennyit keres? Milyen szakokból van hiány? Mennyi szakot tanulhat ki egy egyetemista? Magyar-történelem-német szakos tanár szeretnék lenni. Átlagosan egy tanár magánórákból mennyi pénzt tud össezhozni?
Ez az álmom, viszont félek, hogy egyetem után egyedül nem fog menni. Nem szeretnék szülői támogatásból élni, de amiket olvasok, abból az jön le, hogy anélkül egy Pest-környéki albi is elég húzós, az albi kb. a keresettel azonos. Ehhez vegyük hozzá a magánórákból befolyt kis pénzt, esetleg ha osztályfőnöki pótlékot is kapnék, de ez még mindig kevesebb mint kettőszáz-ezer forint.
Ez az álmom, viszont nem szeretnék szegénységben, albérletből-albérletbe járni, én saját lakást szeretnék, a jövőbeli feleségemnek és gyermekeimnek átlagon felüli életet biztosítani, de valljuk be, ez lehetetlen egy magyarországi tanár fizetéséből.
9-es vagyok:
Ez is igaz, amit mondasz! Bár ha ő is keres 240-et az már 480.000, abból azért már ki lehet jönni.
Természetesen nem arra gondoltam, hogy 240-ből meg lehet élni, hanem arra hogy ahhoz képest hogy milyen szar fizetések vannak, annyira nem is rossz.
Bár Magyarországon az Isten pénze sem elég, olyan árak vannak.
Ha az a 130 nettó amit tanárként kezdő kerestként megkapsz elérné a 200-250-et akkor érdemes lenne.
130-ból ha netán van valami gond és otthonról nem tudnak segíteni akkor Budapesten vagy Nyugat MO-n ÉHENHALSZ.
És ez nem vicc. A 30-50 milliós lakásokról meg a jövőképről ne is beszéljünk.
Ezért nincs se tanár, se nővér, se ápoló se senki ilyesmi.
Versenyszférában sok diplomával lehet keresni 200-250-300 nettót is kezdőként.
Evvel kellene versenyezni a tanári stb fizetéseknek. Akkor majd lenne tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!