Orvosi vagy Mérnöki?

Figyelt kérdés

Már egy jó idese gondolkozom azon, hogy milyen egyetemre menjek...mi az amire megéri mennem. Ez a két opció merült fel bennem, de nem tudok dönteni. Mindkettő vonz, mert orvosank is el tudom képzelni magam, szeretnék embereken segíteni, de ugyanakkor nagyon érdekel az architektúra/építészmérnöki szak, mivel elég kreatív embernek tartom magam és szeretek házakat kiondolni, megtervezni, berendezni.

Ha valaki közűletek orvosin, vagy mérnökin van, nem tudnátok elmondani a szakma és egyetem előnyeit és hátrányait,nehézségeit? Szívesen meghallgatnám olyanok válaszát is, akik esetleg már ilyen területeken dolgoznak.

2019. febr. 24. 20:29
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Értem. Megpróbálkozom vele. Köszönöm szépen a válaszaid!
2019. febr. 26. 09:56
 12/17 anonim ***** válasza:

A piaci igényt is vedd figyelembe. Nem tudom, hogy építeszekre mekkora az igény, viszont orvosból hiány van.

Nem régiben mennem kellett a tanulmányaimhoz orvosi igazolást kikérni és azt mondta a doktor, hogy reméli orvosnak tanulok, mert alig van már orvos és nem tudja honnan fognak hozatni.

Szerintem az orvosi egy nagyon szép hivatás, nagy presztizzsel.

Gondold előbb azt át, ha orvos akkor milyen? Gyerek, házi, fog, szem stb..?

Bár az orvosi azért is jó, mert van sok lehetőséged. Ott úgy is megismered ezeket és majd kiválasztod a számodra legpasszolóbbat.

Ha nem vagy az a nagyon stresszelős fajta vagy aki nehezen tanul, akkor menni fog az orvosi. Sokan elvégezték már és te is képes vagy rá. Csak akard teljesmértékben.

Menj el a házi orvosodhoz esetleg és beszélgess vele az orvosok helyzetéről. Ő attól, hogy házi orvos van esély rá, hogy más szakorvosokkal is kapcsolatot ápol. És tud mesélni a jelenlegi helyzetről. Biztos szívesen elmeséli, hogy milyen a rendelési ideje.

Én egy kisvárosban élek. Itt a doktor hétfőn délelőtt kedden du. szerdán nincs csüt. de. pénteken du. van bent. De a többi időben elvileg fel kell mennie a falvakba, ahol van rendelő. Én úgy tudom. Mert hogy ott nincs orvos.

De én szerintem tényleg érdemes megkérdezni egy orvost/az orvosodat. Szerintem csak örülnének a kérdésnek, mert ők is látják, hogy hiány van. :)

2019. febr. 28. 08:40
 13/17 anonim válasza:
84%
Orvosin tanulok, de több osztálytársam ment mérnöki karra (építőmérnöknek). A kettőt összehasonlítva annyit tudok mondani,hogy sokkal több szabadidejük van. Heti óraszámban, tananyag mennyiségében mindenképpen. Több zht írnak évközben, mi nem írunk, viszont több vizsgánk van év végén ja és nyári gyakorlatok persze amiért se kreditet se semmit nem kapsz esetleg tapasztalatot. Úgy tudom nekik ez sincs hanem év közben vannak gyakorlatok. A több kiesésről még annyit tudok mondani, hogy a mérnökire könnyebb bekerülni ergo érettségire sem kell annyit készülni, nem kell akkora kitartás és hivatástudat, mint az orvosihoz. Plusz itt nagyon magas egy félév ára, ha kicsúszol az állami támogatásból, elég nagy bajban vagy... Mindezek ellenére az orvosi nagyon izgi szak 😊 de oda kell magát tenni az embernek ha időben akarja elvégezni
2019. márc. 6. 14:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Ha mindkettő tetszik, akkor még számításba jöhet az orvosi bionika is. Mérnöki képzés, mivel ha elvégzed és nem informatikusnak akarsz menni, akkor orvosi eszközöket lehet vele tervezni betegeknek.

Amúgy ahogy hallottam egy kivált mérnöki képzés. Oszott, de MSC-t el tudod utána végezni és szerintem nem keresnek rosszul se.

Orvosnál biztosan jobban keresnek, mivel orvosok ittho a diplomás minimálbért kapják mindenhol, kivéve ha magánvállalkozóként dolgoznak, külföldre mennek vagy van magánrendelésük, de az meg kompetitiv és eléggé telített.

2019. márc. 6. 15:03
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Minimálbért de amellé még a hálapénz is jön ami műtétenként 10-50ezer!És egy nap ha műtessz háromszor meg is dupláztad a havi fizetésed!
2019. márc. 6. 19:57
 16/17 anonim ***** válasza:
Gépészmérnök BSC-re majd MSC-re menj. Aranyélet, nettó 400 a kezdő fizu.
2019. márc. 14. 11:46
 17/17 anonim ***** válasza:
15-ös. Ha valakit pénzzel kell meggyőzni, hogy orvos legyen, az régen rossz.
2019. márc. 14. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!