Mi legyek ha nagy leszek?
Tudom ez már az ezredik hasonló kérdés, de azért szeretnék kérni tanácsot, vagy valami útmutatást. Szóval mi legyek ha majd felnövök? (felnőttön és boldogon kívül) Tanárgyak alapján: fizika, kémia, töri, földrajz KIZÁRVA
Amiket szeretek/elvagyok vele:magyar,irodalom, biológia, matek, informatika
Először programozásra gondoltam, de matekban nem vagyok erős, bár 4-esre állok. Jelenleg természettudományi szakon tanulok, ennek ellenére a bioszt nem nagyon kedvelem, (főleg a biokémia miatt ellenzem) de igazából elvagyok vele. (négyes és ötös között állok) Magyarból ötös vagyok, irodalomból négyes, abból kifolyólag, hogy egy kötelező olvasmányt sem olvastam el :D Két hét múlva le kell adnunk milyen faktra akarunk menni, ergo, hogy melyik tantárgyból akarunk majd érettségizni. Nem tudom, milyen lehetőségeim lennének xy emelt érettségivel. Még annyit, hogy tanár, ügyvéd építészmérnök, mérnökinformatikus nem akarok lenni. Plusz infó: Szabadidőmben szeretek olvasni, számítógépes játékokkal játszani és néha szoktam írni. Valami ötlet? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
(Elnézést kérek az esetleges helyesírási hibákért, és értelmetlen mondatokért, de most jobban sietek annál, hogy erre figyeljek.)
16/L
Pszichológia? Abban van biosz, de nem a biokémia köré épül, aztán van matek és humán része is, felvételi tárgyak: biosz, matek, magyar, töri, vagy egy nyelv; ezek közül kettőt kell kiválasztani, egy kell emelt szinten. De a kérdés, hogy érdekelne-e, értesz-e az emberekhez, élveznéd-e.
Lehetnél még óvónéni, gyógypedagógus (mozgássérültekkel, autistákkal, vakokkal, süketekkel... dolgozik).
De az informatikát nem tudnám behozni, ha nem szereted a fizikát és a matek sem megy annyira. :/
Lehetséges, bár volt nálunk régebben egy pszichológus előadó, aki direkt kiemelte, hogy olyan ne jelentkezzen a szakra, aki a saját gondjait szeretné megoldani általa, lehet, hogy úgy csak rontana mások helyzetén.
Szerintem ha úgyis jársz, akkor megkérdezhetnéd a sajátod, ajánlja-e, szerinte lehetséges-e. Elvileg a pályaválasztási tanácsadók is pszichológusok, hátha ért hozzá valamennyire ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!