Mi legyek, ha nagy leszek? Merre tanuljak tovább?
Középiskolás 10.-es vagyok. Tantárgyaim:
Rossz: töri, magyar, földrajz
Semleges: fizika, biosz, kémia, tesi
Jó: japán, angol, info, matek, rajz, ének, (technika)
Szerintem valamilyen informatikai vagy mérnök vonallal járnál jól, pl programozó-> matek, infó, vagy építőmérnök-> matek, rajz/szerkesztés, biomérnök-> matek, rajz/szerkesztés, biosz, ezekkel meg is tudnál élni.
De attól függ mi érdekel, mert hosszabb távon azt fogod szeretni és az fog motiválni.
Ha az angol, japan megy, az nagy elony.(Azt megkerdezhetem, hogy hol/hogy tanulod, en is szeretnem mar komolyan elkezdeni😅)
Btk-ra szerintem nem annyira nehez bejutni, ahogy olvasgattam. Nem konnyu, de annyira nem nehez. Meg nem muszaj ELTE-re menni, Karolit is nagyon szeretik.
Valamilyen fordito munka erdekel esetleg? Ezekkel a nyelvekkel lehetsz informatikus is, de mashova is jok ezek a nyelvek. Szerintem az informatika az nagyon nehez es nem mindenkinek jo. Amit most tanulsz suliban, valoszinuleg csak nagyon erintoleges, ecdl-es resz. Asd bele magad jobban, es ugy dontsd el, hogy mennyire tetszik.
Akar kimehetsz angol tanarnak Japanba. Hogyha szeretnel kijutni oda. Ez az egyik legkonyebb ut hozza.:D
Szia! Hagyd a BTK-s szakokat a francba!
Mivel írtad, hogy jó vagy matekból, infóból, én a helyedben Programtervező informatikus szakirányba mennék tovább! Ott nem olyan durva a matek és a fizika, mint mérnökinfón. Mo-n kb. 40-50 ezer informatikus hiányzik. Ha ezen a téren szerzel diplomát, nem csak munkát kapsz, hanem átlagon felüli fizetést is, és persze tanulhatsz az egyetemen japán és nyelvet
is. Legalább is az ELTE-n tuti!
Ami a törit, meg a magyart illeti... Nem érdemes rá időt pazarolni :)) Legyen meg a szemétből is a kettes ;)
Üdv egy japán szakos.
5. hozzászólónak írom, hogy Mo-n sok középiskola van, ahol második nyelvként tanítják a japánt...
A japán szakot meg hagyjuk, szánalmas a nyelvoktatás minősége mind a Károlin, mind az ELTE-n
Japánt tanítanak második nyelvként pl: Babits, Hunfalvi, Szent-györgyi, Európa2000...
A nyelvek nagyon érdekelnek, viszon fordító vagy tolmács nem szeretnék lenni (tudom, h jó fizesésük van, de apukám szerint a tehnológia annyit fog fejlődni a jövőben, h már feleslegesek lesznek). Tanár meg nem hiszem, hogy jó lennék. Szeretem a gyerekeket, de nem tudok fegyelmezni...
Esetleg ha informatikai pályán indulnék el, ott nem kellene feladnom a japán nyelvet? Mit kezdhetnék vele?
Ahogy már mondtam, több magyar egyetemen is tanulhatsz japánt, szaktól függetlenül.. Ilyen pl. az ELTE, BGF, sőt, a PTE-n is egyre több japán órát tartanak külföldi (japán) oktató bevonásával :)
A tolmács/fordítóit felejtsd el! Nagyon gyenge a képzés, az egész japán szak a KRE-n, és az ELTE-n is.
Van igazság abban, amit írsz, hogy pár év múlva az okos szoftverek ki fogják váltai a tolmácsokat, fordítókat... A tanári pálya meg olyan, hogy nem éri meg x évet tanulni azért, hogy tanár lehess, ráadásul a japán szak nem is tanárképes Mo-n.
Számítógépes programnyelveket kell tanulni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!