Felsőoktatási szakképzés állami támogatással vagy alapszak költséges úton?
Sajnos a várható pontszámok 370 körül lesz, viszont én gazdaságtudományi karra szeretnék menni, ami már 400 pont felett kezdődik.
Szerintetek melyik éri meg jobban (végzettségileg ) ?
- Ha érettségi után általános szakképzésre megyek, államira ez ( 2 év) és azután vissza apalszakra, ami szintén 2 éves, de ez a kettő év már önköltséges vonalon
- Vagy, ha érettségi után rögtön fizetős apalképzésre megyek ( ez 7 félév )
Van valaki rajtam kívül efféle dilemmában?
Felsőoktatási szakképzésben ingyen egy pénzügy-számvitel szerintem nem rossz. Olyan munkahelyre viszont nem fogsz bejutni ezzel, ahol diploma az elvárás. Ha majd úgy érzed, hogy mindenképpen kell a diploma, megcsinálod, az előző tanulmányaid egy részét elfogadják.
Azt tudod még tenni, hogy csúszol egy évet. Az alatt újravizsgázol a felvételi tárgyakból. Remélhetően sikerül javítanod annyit, hogy bekerülj finanszírozott képzésre.
Megkérdezhetem : Milyen szakon szerezted a diplomád?
Én pénzügy -és számvitelre tervezek menni, ahogy mondtam sajnos csak önköltségesre tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!