Ki megy 2019 szeptembertől önköltséges egyetemi szakra?
Iskolája válogatja, néhol van nekik ösztöndíj, ilyenkor pár százalékot “elengednek” a költségből. Kollégiumot nem kapnak. Amúgy miért lenne ciki?
Én is jelentkezek mindkét helyre, állami és önköltséges aztán az lesz ahova felvesznek.
Debrecenben biztos, hogy jár koli, az itt nem függ attól, hogy önköltséges vagy államilag finanszírozott szakon van a hallgató (koli.unideb.hu oldallal érdemes elkezdeni ismerkedni, itt kell majd koliba jelentkezni). Tanulmányi és szociális ösztöndíj biztosan nem jár, más lehet, hogy járhat, Neptunon majd úgyis küldenek a többi lehetőségről üzenetet, ha felvettek (legtöbb ösztöndíj eleve általában 2 lezárt félévvel van).
Egyébként semmi ciki nincs az önköltséges képzésben. Nincs minimum átlag, ami alapján átsorolnak, több alkalommal vehetsz fel tárgyat/vizsgát, nincs "röghöz kötés" sem.
Én igen, ide járok, de nem GTK-ra, oda a legjobb barátnőm, egy volt osztálytársam és egy másik ismerősöm jár.
#2 voltam
Én is az önköltségest jelölöm szintúgy pénzügy számvitel szakra csak Kecskeméten:D Ott jóval 450 felett van a pont szóval nem hiszem hogy sokan államilag jutnának be.
Nem tudom hogy a Debreceni egyetemen hogy van de itt koli meg ösztöndíj is jár az önköltségeseknek, nem is olyan kevés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!