Önköltséges formában fogok tanulni szeptembertől távoktatási formában. Hallgatói szerzodest meg lehet szüntetni, ha otthagyom az egyetemet?
Az önköltség képzésre érvényes önköltség szerződésben feltűntetett összege a hallgatói jogviszony alatt nem módosítható.
A Hallgató tudomásul veszi, hogy költségtérítéssel kapcsolatos bármely kedvezmény, így különösen részletfizetés, vagy a költségtérítés részbeni elengedése csak és kizárólag akkor adható, ha ezt a Egyetem jogszerűen elfogadott és kihirdetett szabályzata lehetővé teszi. Bármely kedvezmény csak az erre vonatkozó szabályzat (szabályzat-módosítás) kihirdetését követő szemesztertől igényelhető.
Ez magyarul azt jelenti, hogy neked fixen 230 000 Ft./félév lesz a tandíjad és ezt nem változtathatják meg a képzés ideje alatt, azaz ameddig az egyetem hallgatója vagy (ha jövőre ugyanezt a szakot már 300 000 Ft./félévvel kínálják, akkor ez nem fog rád vonatkozni, továbbra is a régi díjat kell fizetned). Nem tudom érthető-e? Tehát a szerződés ezen része csak arról szól, hogy mennyit fogsz perkálni félévente a képzésért, de nem arról szól, hogy kötelező leszel kijárni mind a 6 félévet. Ha 2 félév után felmondasz, akkor kifizettél 2x230 000-et a képzésért, azon túl nem követelhetnek semmit, mivel nem vagy már az egyetem hallgatója. Sőt! Ha nem sikerül 6 félév alatt végezned a képzéssel, akkor a 7. és minden további félévért is fizetned kell még a tandíjat az 1 millán felül.
A részletfizetés azt jelenti, hogy ha nem tudsz egyben kifizetni 230 000-et a félévért, akkor fizetheted úgy is, hogy havonta (vagy amilyen konstrukcióban megállapodtok az egyetemmel) a félév ideje alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!