Milyen faktot válasszak?
10.-es vagyok, faktválasztás előtt. Ami érdeklne az leginkább a nyelvek (angol, német), de akár a biosz vagy a töri is. Természetesen a továbbtanulásomhoz szeretnék faktot választani, de azt még nem tudom, mi szeretnék lenni. A következőkön gondolkozok: gyógytornász, pszichológus (ezeket csak magánpraxisban), illetve bármi olyan érdekel, ahol a magm ura lehetek.
17/L
Tényleg gondolkozz még kicsit. Az első válaszadónak igaza van.
A pszichológus az nem csak annyi, hogy elvégzel egy alapképzést. Mesterképzés is kell, és ráadásban utána még egy szakképzés is (asszem ez összesen 9-10 év) hogy egyáltalán klinikai pszichológus lehess. Ezek után dolgozol a szakmában pár évet, hogy legyen tapasztalatod. Utána majd csinálhatod magánban is, de tapasztalat és páciensek nélkül kicsit nehéz.
Gyógytornászra kb. hasonló dolgok igazak.
Ha a magad ura akarsz lenni, akkor vállalkozz. Egyéniben vagy cégként, tökmindegy. De ott biztosan te vagy a főnök.
Törivel még jogászt tudnám ajánlani és ott ügyvédként magánban. Csak a jogi szakmákkal is az a baj, hogy hihetetlenül telített, úgy mint a pszichológus.
Én sem tudtam még akkor, hogy mi akarok lenni, és még most sem igazán végzősként (bár már kezd valami körvonalazódni).
A nyelvekkel úgy voltam, hogy nem veszíthetek semmit, az mindig jól jön, szóval azt vettem fel.
Nálunk, ennek olyan nagy feneket kerítve meghirdették hogy "jaj, akkor már most döntsd el 15-16 évesen, hogy mi akarsz lenni és arra a faktra KELL jelentkezned, különben nem ér az egész semmit".
Van olyan osztálytársam aki most, az utolsó félévben vett fel új faktot és abból érettségizik. Szóval bármikor bármi változhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!