Levelezőn nyelvszaknak mennyi értelme van? (pl. szlavisztika)
Figyelt kérdés
2019. febr. 7. 21:17
1/10 anonim válasza:
Nem sok értelme van. Nem véletlen, hogy ezek a szakok nem is indulnak levelező képzésben.
2/10 A kérdező kommentje:
Pázmányon biztosan indul idén szlavisztika, de az ELTE-n meg például kínai lesz
2019. febr. 7. 21:32
3/10 anonim válasza:
Levelezőn aligha. Ezt a szakot kezdő szintről indítják.
Hol van erről a híradás?
4/10 anonim válasza:
Megnéztem, tényleg a régi cseh, szlovák szakok helyett oroszt indítanak és levelezőn. Azt gondolom, ez azoknak optimális, akik esetleg ezer éve tanulták a nyelvet és van már tudásuk. Kezdőként semmiképp sem jó.
Oroszból diplomáztam, kezdőként nappali is nagyon nehéz ügy volt.
5/10 anonim válasza:
Nyelvszaknak az a lényege, hogy kommunikálj másokkal, gyakorold a kiejtést is. Van egy rakat kötelező, tanulmányok kiadva stb. Ezeket is ott beszélitek meg. Az órák nagy része szeminárium. Ha ezekből mind kimaradsz hidd el, sosem fogsz jól beszélni oroszul, ami alapból egy nehéz nyelv, sok kiejtésbeli szabály is van, páldául lágyabb hangok. És ha levelezőn tanulsz, nehezebb kialakítani kapcsolatokat, mivel olyan leszel mint egy szellem, senki nem ismer téged, nem mész programokra, nem beszélgetsz anyanyelvi tanárokkal...Nagyon nem ajánlom, mivel a nyelvszak lényege pont a gyakorlat és nem a magolás.
6/10 A kérdező kommentje:
Ezzel én is tisztában vagyok hogy nappalin jobb nyelvet tanulni. Viszont egy nappali képzésben már részt veszek, és pusztán érdekel az orosz nyelv, és kultúra, illetve tervezek külügynél elhelyezkedni ahol jól jöhet ez a plusz szak.
2019. febr. 7. 22:44
7/10 anonim válasza:
Tapasztalatból mondom, hogy nehéz. Nagyon elkötelezettnek kell lenned, és különtanárhoz is kell járnod + "beszerezned" egy-két, az oroszt anyanyelvként beszélő ismerőst, ha komolyan gondolod.
Amennyiben nem a diploma a cél (ahogy írod, más szakra is jársz), egy jóhírű iskola nyelvtanfolyamával többre mennél.
8/10 anonim válasza:
Ha csak a nyelvet szeretnéd megtanulni, ne válaszd ezt. Mindent fogsz tanulni, csak a nyelvet nem.
9/10 A kérdező kommentje:
Rendben akkor mást keresek majd, köszi a válaszokat :)
2019. febr. 8. 11:39
10/10 anonim válasza:
Én mondjuk nem szlavisztikás vagyok, hanem egy másik nyelvszakon tanulok (ahol nem is az elején kezdjük a nyelvet), de én sem ajánlanám annyira... Tényleg ezeken a szakokon rengeteg a szeminárium, gyakorlati órák és feladatok pl. nyelvészet, irodalom, műelemzések, beszédgyakorlatok, nyelvfejlesztés stb., szóval nem egy ilyen "megvan az anyag-leülök-megtanulom-tudom" típusú szak. Ha pedig az elejéről kezded a nyelvet és korábban még nem tanultad, akkor aztán pláne nehezebb lehet. Nem azt mondom, hogy lehetetlen megcsinálni vagy ilyesmi, de szerintem nem biztos, hogy így érdemes. Sok mindent meg lehet tanulni az ilyen szakokon és nem haszontalan dolgokról van szó, de az is igaz, hogy azért jól jön egy kis plusz otthoni munka, pl. kár a nyelvtanulás-nyelvfejlesztést tekintve. Szerintem, ha elsősorban a nyelvet szeretnéd elsajátítani, akkor egy nyelvtanfolyam jobb választás lenne. Tudom, hogy ezt mindenki utálja és én is utáltam mikor nekem mondogatták, de ezek nem nyelvtanfolyamok, szóval tényleg nem a nyelvtanítás a fő profiljuk, azt inkább vegyük úgy, hogy a nyelv ismerete egyszerűen szükséges az irodalmi, nyelvészeti, kulturális, társadalmi tanulmányokhoz. Persze, ha nem csak a nyelv érdekel, akkor jó a szak, de szerintem akkor azt érdemesebb nappalin csinálni, ha van rá lehetőséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!