LakatosLeonidasz kérdése:
Építőmérnökire kell emelt szintű erettsegi?
Figyelt kérdés
Nem találtam semmit,csak az epiteszmernokrol.Lehet en vagyok a béna,valaki tudna segiteni? Koszonom!2019. febr. 5. 17:17
1/6 anonim válasza:
Idén nem kell, a két beszámolt tantárgy a matek és egy kémia/biosz/infó/fizika. (Jövőre már kelleni fog. És ne keverd össze az építészmérnökkel.)
Viszont úgy hallottam, egy építőmérnök nehezebben talál magának jól fizető állást, ennek nézz utána, esetleg kérdezz szakmabelieket, én laikus vagyok.
2/6 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a gyors választ!
2019. febr. 5. 21:28
3/6 anonim válasza:
Én nem tettem. Lehet előnyösebb lett volna, de nem volt rá lehetőségem. A matekot ajánlom, vagy második lehetőségnek a fizikát. Sokat fog segíteni az első 1-2 félévben!
4/6 anonim válasza:
Nem kell, mert a szuper kilátások miatt évről évre csökken a jelentkezők száma. Kevesebb jelentkezővel meg ponthatárt nem emelnek.
5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat!
2019. febr. 8. 21:00
6/6 anonim válasza:
2020-tól számítva kötelező lesz egy emelt. Javasolt tárgyak a matek vagy/és fizika. Az egyikből mindenképp emelt kell, de a másiknak is meg kell lennie közép szinten. Na meg egy középfokú nyelvvizsga is kell a felvételhez. (Én építészmérnök szeretnék lenni, onann tudom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!