Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lányok! Megy valaki mentőtiszt...

Lányok! Megy valaki mentőtisztire jövőre?

Figyelt kérdés
Kicsit félek tőle, inkább férfiszakmának tűnik... de még az is lehet, hogy bepróbálkozom az orvosival. Ti hogy vagytok ezzel? Nem féltek tőle?
2010. jún. 30. 14:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem vannak mentőtiszt csoporttársaim akik lányok (első 2 évben együtt vagyunk). Legelső nap közölték velük, hogy ha ebben a szakmában akarnak maradni akkor felejtsék el, hogy valaha is lányok voltak.

Tényleg nem női szakma. Hajnalban részeg hajléktalanokat összeszedni az utcáról, tömegverekedés helyszínén ellátni bárkit is, 150 kg-s embereket gyalog lecipelni a 6.-ról stb... Egyáltalán nem lányoknak való.

De hát a katonaságnál és a tűzoltóságnál is vannak lányok, szóval azért vannak akik bírják a tempót.

2010. jún. 30. 15:14
 2/19 A kérdező kommentje:

Apukám is mentőzik, és azt mondta, hogy a mentőtiszt nem szokott hordágyazni, hanem inkább az ápoló és a sofőr.

Egyébként valahol itt olvastam, hogy kórházakba is felvesznek sürgősségire, és ott se kell cipekedni.

Viszont ettől függetlenül még mindig inkább férfias szakmának tartom. :/

2010. jún. 30. 16:56
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

a mentőtiszt senkit sem cipel, csak az ápoló! :)

én is készülök oda, februárba adom le a jelentkezést, egyenlőre most mást tanulok. Bepróbálkozom am énis az orvosival, 2. helyen lesz a mentőtiszti! (:

sztem is kicsit férfias szakma, de pl sürgősségi osztályokon vagy traumatológiai osztályokon is ellehet vele helyezkedni (állítólag)

ja, és a mentőtiszt ill. mentőorvos között nem sok a kül, szval lényegében ha nincs a mentőn orvos, akk a tiszt a főnök.

21L

2010. jún. 30. 22:19
 4/19 anonim ***** válasza:
és hol lehet mentötisztnek tanulni?
2010. júl. 2. 11:45
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Debreceni egyetem egészségügyi kar (nyíregyházi kirendeltség) SOTE EK amiről még én tudok meg talán Pécs (?)
2010. júl. 2. 13:16
 6/19 A kérdező kommentje:
Aha, Pesten, Nyíregyházán és Pécsen lehet tanulni. Régebben úgy tudom indítottak Kaposváron és Szegeden is, de felvin ahogy láttam idén már csak ezen a három helyen indult :S Kár, én Szegedre akartam menni :S Vagy Debrecenbe, de az meg ki van helyezve Nyíregyre :/
2010. júl. 2. 16:17
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
igen énis debrecenbe szerettem volna, de így hogy nyíregyen van ... :S nemtudom, azért jövőre nyíregyet jelölöm meg, mert az van hozzám legközelebb, és nem akarok messzire menni.
2010. júl. 2. 20:31
 8/19 anonim ***** válasza:
53%
Egyébként a mentőtiszt az doktori címet is kap az iskola elvégzése után?
2010. júl. 3. 00:28
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
nem kap
2010. júl. 3. 01:59
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Köszi! És kb milyen fizetésre lehet számítani? Azt látom, hogy 4 éves képzés ami elég soknak tűnik.
2010. júl. 4. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!