Lányok! Megy valaki mentőtisztire jövőre?
Nekem vannak mentőtiszt csoporttársaim akik lányok (első 2 évben együtt vagyunk). Legelső nap közölték velük, hogy ha ebben a szakmában akarnak maradni akkor felejtsék el, hogy valaha is lányok voltak.
Tényleg nem női szakma. Hajnalban részeg hajléktalanokat összeszedni az utcáról, tömegverekedés helyszínén ellátni bárkit is, 150 kg-s embereket gyalog lecipelni a 6.-ról stb... Egyáltalán nem lányoknak való.
De hát a katonaságnál és a tűzoltóságnál is vannak lányok, szóval azért vannak akik bírják a tempót.
Apukám is mentőzik, és azt mondta, hogy a mentőtiszt nem szokott hordágyazni, hanem inkább az ápoló és a sofőr.
Egyébként valahol itt olvastam, hogy kórházakba is felvesznek sürgősségire, és ott se kell cipekedni.
Viszont ettől függetlenül még mindig inkább férfias szakmának tartom. :/
a mentőtiszt senkit sem cipel, csak az ápoló! :)
én is készülök oda, februárba adom le a jelentkezést, egyenlőre most mást tanulok. Bepróbálkozom am énis az orvosival, 2. helyen lesz a mentőtiszti! (:
sztem is kicsit férfias szakma, de pl sürgősségi osztályokon vagy traumatológiai osztályokon is ellehet vele helyezkedni (állítólag)
ja, és a mentőtiszt ill. mentőorvos között nem sok a kül, szval lényegében ha nincs a mentőn orvos, akk a tiszt a főnök.
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!