Félévente 250 e Ft diákhitelt megérheti-e felvenni albérlet (szoba) kifizetésére?
A munkaerőpiacon ezzel:
a.) Magyarországon 130 e Ft-ot keresnék.
b.) Angliában 3x ennyit kb.
c.) Ne gyertek a kolival, ez több okból is ki van zárva, nem akarok ebbe belemenni, köszi. :)
Külföldöt tervezek.
Szerintem nem.
Plusz UKban 3x 130 sem sok pénz.
Várj, most mi is a kérdés?
Magyarországról nem vennék fel hitelt.
Angliában pedig simán. Jelentkezz oda egyetemre, ha felvesznek akkor student finance-val kifizeted a képzést, és évi 9 ezer fontnyi hitelt is kaphatsz megélhetésre. Ezeket úgy kell visszafizetni, hogy csak akkor fizetsz ha van bejelentett munkád, és legalább évi 25 ezer fontot keresel. Akkor is nagyon kicsi összegekben vonják. Ha nincs munkád, nem fizetsz. Eladósodni így nem tudsz, ráadásul elévül 30 év után.
Ne vegyél fel hitelt, ha nem a tandíjat akarod belőle fizetni, akkor pláne nem. Két esetről is hallottam, hogy elég csúnya per lett a vége. Inkább valami heti pár órás diákmunkában gondolkodnék, esetleg alternatív pénzserzési módok. Például árulod a jegyzeteid, eladod a volt tankönyveid, ruháid, bármid, vagy adhatsz vérplazmát is, elég sokat adnak érte.
Az a baj, hogy ha az albit ki is fizeted valahogy, a megélhetés ugyanúgy sokba kerül: bérletek, utazási költésgek, élelem, egyéb egyetemi kiadások (ha akarod, ha nem, úgyis lehúznak..)
A külföldi munka közel sem ilyen egyszerű, hogy kimész és kapásból irodai vagy normális meló. Belvárosban lenézik a külföldieket, igaz, ott kereshetsz mosogatással is sokat, de CSILLIÓNYIBA kerül egy kis putri is a külváros peremén, ezt kalkuláld bele. Kizárt, hogy a kezdeti évediben ne kelljen együttélned valakivel. Bár megérteni megértelek, én is kolis vagyok és nem vagyok tőlzottan odáig érte, de hát ez van.
> Magyarországról nem vennék fel hitelt.
Angliában pedig simán. Jelentkezz oda egyetemre, ha felvesznek akkor student finance-val kifizeted a képzést, és évi 9 ezer fontnyi hitelt is kaphatsz megélhetésre. Ezeket úgy kell visszafizetni, hogy csak akkor fizetsz ha van bejelentett munkád, és legalább évi 25 ezer fontot keresel. Akkor is nagyon kicsi összegekben vonják. Ha nincs munkád, nem fizetsz. Eladósodni így nem tudsz, ráadásul elévül 30 év után.
Azt elfelejtetted megemlíteni, hogy ahhoz, hogy megkapja azt a 9000 euró hitelt, heti kb. 20 órát kell dolgoznia, és úgy, hogy nyáron is, nem csak iskolaidőben. Ha nincs meg a heti kb 18-20 óra átlagban, mert mondjuk kevesebb munkát adnak neki adott hónapban, akkor elveszti a jogosultságot.
Azért elárulhatnád milyen szakra akarsz menni keves kérdező, mert csak az egészségügyi, műszaki, orvosi, informatikai diplomákkal fogsz tudni Angliában dolgozni, a többit nem fogják elfogadni, kint kell hozzá mestert csinálnod. És arra is gondolj, hogy most jön a Brexit és nincs többé automatikus jogod, hogy oda költözz.
Ha egészségügy és az egyik keresetebb (tehát nem ilyen h dietetetikus) hanem mondják ápoló gyógytornász stb akkor szerintem vedd fel a hitelt. Megéri, biztos lesz vele munkád, itthon is külföldön is.
Ha nem mész egyetemre akkor sem hiszem, hogy jobb helyzetben lennél mintha hitelt vennél fel, hiszen ilyen biztos szakmád mint az egészségügyi diploma nem lesz és valószínüleg még 130at se fogsz keresni, és előrelépépsi esélyeid sem lesznek annyira.
#7 Persze hogy vannak feltételek, ki mondta, hogy nincs? Nyilván nem írom le az egész szerződést szóról szóra, ha már ennyire kötekedős kedvében tetszik lenni.
A kérdésből meg semmi sem derül ki jóformán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!