SZTE gyógyszerésztudományi karára felvesznek, ha nem vmi jól sikerülnek a középszintő érettségiim? Pl ha négyesek?
Figyelt kérdés
Még nem érettségiztem jövőre fogok, de szerintem bioszból és kémiából fogok középszintűt, a bioszom sztem jó lesz, a kémia 4es sztem, de ha nagyon készülök lehet jó. Plusz csak a törim 4-es a "fontos" tantárgyak közül, amik számíthatnak. Van esélyem, hogy felvegyenek? És az államilag támogatott az azt jelenit, hogy ingyenes? Engem sajnos csak az érdekel, mert fizetősre nem jelentkezhetek.2010. jún. 30. 07:22
1/4 anonim válasza:
Még nem késő, gyúrj rá a bioszra és a kémiára emelt szinten, mert ilyen eredményekkel középszinten semmi esélyed nincs államilag támogatott egyetemre felvételt nyerni, max valami gagyi ruhatár-büfé szakra.
2/4 anonim válasza:
Emelt szintű érettségi és minimum egy középfokú nyelvvizsga nélkül még akkor sincs sok esélyed a bejutásra, ha 100%-os az összes érettségid...
És az, hogy az egyik FELVÉTELI tárgyad (kémia) nem 5-ös (azaz rosszabb, mint 80%, mert a százalék számít, nem a jegy), már eleve esélytelenné tesz.
Szóval gyúrj rá a legalább a biológia emelt szintre és a kémia közepet is minimum 85-90%-ra kellene csinálnod és ezek mellé még szerezz egy nyelvvizsgát, mert a jelenlegi felállás szerint nagyon minimálisak az esélyeid.
3/4 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel! Kémia v. biosz v. fizika emelt kötelező ettől az évtől fogva. Jövőre az emeltért több, nyelvvizsgáért kevesebb pont jár majd, ezt is vedd figyelembe!
4/4 A kérdező kommentje:
Van 2 középfokú nyelvvizsgám
2010. júl. 1. 11:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!