Milyen tudásbeli alapok (matek, fizika, stb) megléte szükséges az egyetemi boldoguláshoz?
Figyelt kérdés
Mérnöki pályára készülök (gépészet vagy mechatronika), ráadásul levelezőn. 12 éve érettségiztem, megkopott a 82%-os matek tudás :) A kérdés az lenne, hogy matekból, illetve esetleg fizikából mit, milyen témákat és mennyire érdemes átnézni, előrekészülni, hogy ne legyen szop**... szívás az életem ha elkezdem. Ugyanitt matek zsenik segítségét, jó tanácsait is szívesen fogadom.2019. jan. 21. 20:10
1/1 anonim válasza:
Logikára és problémamegoldó képességre van szükség, a tárgyilagos tudás szerintem a 2. helyen áll.
Lehet, hogy fejben tudod, hogy pl. hogy kell körintegrált számolni, ha az azonosságokon,egyszerűsítéseken,szorzattá alakításokon nem tudsz túljutni, akkor kuka.
Szóval az alap dolgok menjenek piszkosul jól és arra lehet építeni.
Témakörök: határérték számítás,deriválás,integrálás,vektoralgebra,mátrixok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!