Az orvosi egyetemhez feltétlenül szükséges a jó kémiatudás?
Emelt kémia vagy fizika kell.
Utána is nagyon kérik..
Ha az első féléves orvosi kémiát megcsinálod, akkor utána klasszikus kémiával nem igazán fogsz találkozni. Oda is inkább csak elmélet kell. Ha az emelt fizikát megérted, átlátod, akkor a kémia elméletének megtanulása sem fog gondot okozni.
Azok, akiknek gimiben a fizika volt kínai, azoknak is van bifiz az egyetemen, ami pedig nevéből adódóan is sok fizikára épít. Van egy kis lárifári, hogy nehéz, de azt is megcsinálja mindenki. Ugyanez van a kémiával is. Ott a könyv, le van írva minden magyarul. A legalapabb dolgoktól indít, aztán ha jársz előadásokra, akkor még a tanárok el is magyarázzák az anyagot, nem neked kell vizsgaidőszakban a könyv fölött agyalni.
Én is hármas voltam gimiben, az is csak kegyelemből, mert be volt gipszelve egyszer a kezem, és azt hitte a tanár, azért rosszak a jegyeim, mert nem tudtam rendesen jegyzetelni... Kémia vizsgán meg volt egy érdekes beszélgetés a vizsgáztatóval a nitrogén vegyértékjeiről meg ammóniáról, ammóniumionról. Bevallom, utóbbi másodév végén, bikém szigorlat előtt vált tisztává előttem :D De igazából egy hetedik osztályos redoxireakciós feladatot nem tudnék megoldani, ha most elém raknák. De nincs is rá szükség, nem vegyész leszel, hanem orvos.
Sajnos muszáj megtanulni legalább az alapokat, meg
utána nem is lesz rá időd !
Ha a fizika megy, menj azzal, ne aggódj a kémia miatt. Az orvosin a szervetlen kémia nem megy sokkal magasabban, mint az emelt szintű kémia... A biokémiának pedig neki kell ülni, és meg kell érteni. Ott már nem lesz elektronburkokkal bohóckodás meg ilyesmi, be kell magolni, mint szinte mindent, aztán kész. Ne add fel!
(Én szerettem a kémiát, de effektív, klasszikus kémia alig volt, a nagy része molekuláris biológia meg anyagcsere, tanulható teljesen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!