Az orvosi egyetemhez feltétlenül szükséges a jó kémiatudás?
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben komolyan gondolkodom azon, hogy gimi után az orvosira megyek. Nagyon szeretem a biológiát, szívesen tanulom és legénkább szülész-nőgyógyász lennék. De a problémám az, hogy kémiából 3-as vagyok, igazából azt sem tudom, hogy hogyan kapartam össze. Így neki lehet vágni egy orvosinak? Hallottam, hogy nem muszáj biosz-kémiábólm érettségizni, lehet biosz-fizikából is. Azok, akik jártak/járnak az orsovira, nektek mennyire kellett tudni a kémiát?2014. jún. 24. 23:01
11/11 anonim válasza:
Jellemző, hogy a legnormálisabb válaszokat lepontozták, no mindegy. Tehát: ha a fizikád erős, menj azzal. Ha felvesznek, ráérsz megtanulni a kémiát. A mi tanárunk gimiben egyfolytában politizált kémiaórán, nem tanultunk semmit. Az egyetemen simán meg lehetett tanulni az orvosi kémiát és a biokémiát is 5-ösre. Gimiben sok múlik a tanárokon, meg a jegyek nagyon nem tükrözik a valós tudást, szóval nem sokat jelent, hogy 3-as vagy. Mondjuk ez orvosin is így lesz, de a kettő között nincs összefüggés. Orvosi kémiából képleteket kell megtanulni, meg vegyületek tulajdonságait, ez eléggé telefonkönyvszerű, van pár számolás, de az meg menni fog, ha a fizika megy. A biokémiából meg főleg enzimeket kell megtanulni és reakciókat, szintén telefonkönyv, némi molekuláris biológiával keverve. Egyik sem könnyű, de bele fogsz jönni, mindenesetre tanulj majd év közben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!