Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az orvosi egyetemhez feltétlen...

Az orvosi egyetemhez feltétlenül szükséges a jó kémiatudás?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben komolyan gondolkodom azon, hogy gimi után az orvosira megyek. Nagyon szeretem a biológiát, szívesen tanulom és legénkább szülész-nőgyógyász lennék. De a problémám az, hogy kémiából 3-as vagyok, igazából azt sem tudom, hogy hogyan kapartam össze. Így neki lehet vágni egy orvosinak? Hallottam, hogy nem muszáj biosz-kémiábólm érettségizni, lehet biosz-fizikából is. Azok, akik jártak/járnak az orsovira, nektek mennyire kellett tudni a kémiát?

2014. jún. 24. 23:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
84%
Jellemző, hogy a legnormálisabb válaszokat lepontozták, no mindegy. Tehát: ha a fizikád erős, menj azzal. Ha felvesznek, ráérsz megtanulni a kémiát. A mi tanárunk gimiben egyfolytában politizált kémiaórán, nem tanultunk semmit. Az egyetemen simán meg lehetett tanulni az orvosi kémiát és a biokémiát is 5-ösre. Gimiben sok múlik a tanárokon, meg a jegyek nagyon nem tükrözik a valós tudást, szóval nem sokat jelent, hogy 3-as vagy. Mondjuk ez orvosin is így lesz, de a kettő között nincs összefüggés. Orvosi kémiából képleteket kell megtanulni, meg vegyületek tulajdonságait, ez eléggé telefonkönyvszerű, van pár számolás, de az meg menni fog, ha a fizika megy. A biokémiából meg főleg enzimeket kell megtanulni és reakciókat, szintén telefonkönyv, némi molekuláris biológiával keverve. Egyik sem könnyű, de bele fogsz jönni, mindenesetre tanulj majd év közben is.
2014. jún. 26. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!