Gazdasági vagy műszaki irányba menjek tovább?
17 éves vagyok és lassan eljön a pályaválasztás.
Eddig a ITF műszaki szak/ formatervezés szak fogott meg. Reál beállítottságú vagyok de szeretem kreatív dolgokat és a művészetet. A jövőben szeretnék alkotni, tervezni. A többi műszaki szak annyira nem tetszik, mert kevés művészeti/kreatív oldala van és úgy gondolom hogy pl gépészmérnökit végig szenvedném és nem is lennék belőle igazán kiemelkedő. (Bár talán a belsőépitészet/építészet szóba jöhet)
Ugyanakkor most elgondolkoztam hogy gazdasági vonalon kéne-e tovább mennem. (pénzügy, kereskedelem és marketing, gazdasági manadgment) Bár a szakok között nem igazán látom még különbségeket, nem tudom még melyik lenne megfelelő nekem. Érdekel az üzleti világ, a kereskedelem, szeretnék majd emberek között dolgozni, szeretem az idegen nyelveket.
Melyik szakon lenne könnyebb az elhelyezkedés? (és hol?)
Esetleg alapszakon valami mérnökit aztán mesterszakon valami gazdaságit lenne érdemes elvégezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!