Gazdasági vagy műszaki?
Jövőre érettségizem, és nem tudom, hogy hova menjek tovább.
A gazdasági és a műszaki irányok között gondolkodom.
Matek jól megy, szeretem is. Angolból, fizikából és infóból is jó vagyok. Egyedül a töri az, amivel bajaim vannak, de inkább a magolós részével.
Műszakin a mérnökinformatikus vagy a villamosmérnöki képzések érdekelnének.
Gazdaságiról kevesebb fogalmam van, nem tudnék konkrét szakot megnevezni, de foglalkoztat a világ működése.
Ti mit ajánlotok? Melyik az érdekesebb? Tapasztalatok is érdekelnek.
Manapság melyikkel könnyebb elhelyezkedni, melyikkel lehet jobban keresni? És hol mennyit kell tanulni, melyiket lehet könnyebben elvégezni?
Esetleg tudnátok szakot is írni?
Gondolom leginkább attól fog függeni a választásod, hogy várhatóan hány pontod lesz, nem?
Gazdasági képzés az jó és érdekes, magas az államis ponthatár, de fizetősön is megéri elvégezni. Nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, gazdálkodási és menedzsment elég jó szakok. (BGE, BCE)
Mérnökinformatikus képzés az is jó. Elég jó a képzés a ÓE-n és PE-n. A BME-nek hírneve nagyobb, mint a képzés minősége, ezen a szakon. Ezen a szakon a hallgatóknak csak nagyon kis része 10-20%-a végzi el az egyetemet 3,5 év alatt, a 30-40%-a 5-6 év alatt és több, mint az 50%-a sosem szerez diplomát a BME-n.
Jelenleg a BME mérnökinfó képzése csak az állami féléveidet fogyassza leginkább, legalábbis a hallgatók túlnyomó többségénél, pedig a legjobbak kerülnek be.
Ezért írtam, hogy túl kockázatos a BME ezen a szakon, jobban jársz, ha másik egyetem felé orientálódsz ezen a szakon.
Villamos mérnök vagy informatikus. Nem lesz egyszerű menet de megéri minden belerakott perc.
Legpiacképesebb szakmák ezek jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!