Érettségi pontszámításnál csak 2 nyelvvizsga számít?
Nem most fogok érettségizni, de nézegettem a felvi pontszámító kalkulátorját és ott csak 2 nyelvvizsgát számít. Én 3-at írtam be, mert terveim szerint érettségiig 3 nyelvvizsgám lesz. Akkor a 3. nem is fog számítani?
Az már ugye eleve más lesz, mert 2020-tól legalább egy középfokú nyelvvizsga kötelező lesz, akkor azon kívül kettőt fognak még beleszámítani vagy azon kívül egyet? Valaki tudja?
Köszi a választ.
Angol-magyar szakra szeretnék menni, úgyhogy angolból, magyarból kell emelteznem.
Németből szeretnék majd egy középfokú nyelvvizsgát és meg tudnám csinálni az emelt érettségit is, de úgy tudom, csak 2 emelt számít, tehát felesleges lenne. Akkor ott beleszámítják a nyelvvizsgámat? Hiszen az B2-es, a középszintű németérettségi meg B1-es.
Mondjuk kapsz egy angol emeltért ötven
pontot, másik ny.vizsgáért (ha középfokú)
még huszonnyolc pontot
Kettőnél többet nem érdemes
megcsinálni
angol emelt+ angol nyelvvizsgát beszámítják mindkettőt, akkor is ha kell az emelt. Akkor nem számítható be, ha ugyanabból a nyelvből van 2 db nyelvvizsgád, akkor csak az egyiket lehet.
Bármennyit be lehet számíttatni bármiből, de csak maximum 100 többletpontot vihetsz. Azzal érdemes játszani, mi lesz ha nem sikerül túl jól az emelt, mert az lehúzza az átlagokat, függetlenül attól, hogy kapsz +50-et... Ezért szerintem mindenféleképpen érdemes annyi nyelvvizsgát csinálni, amennyit tudsz, úgyis jól fog az jönni később is :
"angol emelt+ angol nyelvvizsgát beszámítják mindkettőt, akkor is ha kell az emelt"
Ez nincs így, legalábbis az idei felvételi szabályok szerint biztosan nem, a 2020-as pedig még nem igazán ismert. Egy nyelv tudásáért maximum egy jogcímen lehet többletpontot szerezni, tehát ha felvételi tárgy az angol, akkor csak az emelt érettségire járó 50 többletpontot kapod meg, ha nem felvételi tárgy, akkor pedig csak a nyelvvizsgáért járó 28/40 pontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!