Milyen szakra menjek, ha magyarból és töriből szeretnék továbbtanulni, de nem akarok tanár lenni? Tanári szakra vagy "simán" magyar meg töri szakra?
Burger forgatási szakértőnek!
Viccet félre téve, ha kinéztél egy intézményt és még nem voltál a nyílt napjukon akkor ott akár biztosabb ismeretekre tehetsz szert. Vagy szintén valamelyik intézménynek a közösségi oldalán felteszed a kérdésedet. Szerintem jobb mint a gyakori ebben a kérdésben.
Attól, mert van tanári diplomád, nem kötelező tanárként dolgozni. Bár ezzel a két szakkal nem tudom, mit lehet még kezdeni tanításon kívül.
Szerintem mindenképpen a tanári lesz neked a megoldás. Igaz, hogy muszáj pedagógiai-pszichológiai tárgyakat is teljesítened, de így tudod egyszerre egyformán "elmélyülve" tanulni a két tárgyat szerintem.
Jogra nem kötelező az emelt töri, és ne gyere erre ha a magyar is kell. Magyar töri nagyon kemény, meg az ókor, de magyart, mint nyelvet, semmi nincs vele kapcsolatban; vagyis megtanítanak a megfelelő szóhasználatra, de ennyi. Szóval ha tanulni szeretnéd, elmélyülve benne, akadémiai szinten, fejlődéstörténetet is tanulva, felejtsd el a jogot.
A tanárinál amúgy is két tárgyból kell már szakosodni, lehetne a magyar töri. De pont most van Educatio, ha pesti vagy menj el, aranyosak és tudnak segíteni. :) Meg a nyílt napok szintén nagyon hasznosak tudnak lenni, ahogy más is mondta már előttem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!