Mennyire nehéz bekerülni egy orvosi egyetemre?
Az ország 2. legnehezebb egyetemi szaka az orvosi, az állatorvosi után. Szerinted nem kell majd tanulni?
VÉRT FOGSZ FOSNI!!!
Nyilván nagyon nehéz bekerülni. Az az osztálytársam, aki orvosira ment, évekig járkált különórákra bioszból, kémiából.
Az orvosi nagyon nehéz. Én gyógyszerészkarra jártam, az is ultragáz, de az orvosira járó szobatársaim mindennap éjjel 2-3-ig tanultak (nem vizsgaidőszakban, hanem szorgalmi időszakban). Reggel pedig 6-kor keltek fel, hogy tanuljanak. Szabadidő nyilván semmi. Ehhez nagyon komoly elhivatottság kell.
"Tényleg csak a bejutás a nehéz, vagy a tanulás is?"
Hát egy anatómia szigorlat kicsit nehezebb azért mint egy sz@ros érettségi...
Az érettségi egy nagy nulla egy komolyabb vizsgaidőszakhoz képest, tehát bekerülni sokkal könnyebb, mint elvégezni.
A szorgalmi időszakban éjjel-nappal tanulás viszont egy orbitális hülyeség. Szorgalmi időszakban mindenre van időd amire akarod, hogy legyen. A vizsgaidőszak viszont napi 10-12 óra masszív tanulás.
Én visszatekintve az éveimre azt a válazt is hülyeségnek tartom hogy egy átlag orvosisnak szorgalmi időszak alatt napi 25 órát tanulnia kell, meg azt is hogy arra van időd amire csak szeretnél.
Főleg első két évben vanank olyan tárgyak amikre folyamatosan készülni kell, meg van hogy felhalmozódnak a dolgozatok és akkor tényleg tanulni kell mint a güzü. De azért csomószor elmentünk bulizni is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!