Germanisztika vélemények?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van olyan aki esetleg germanisztika szakon tanul?

Mik a véleményetek róla? Hogyan zajlik egy óra? Hogyan lehet elhelyezkedni, miután elvégzem a szakot? Melyik iskolát javasoljátok?

Köszönöm, egy felvételi előtt álló 19 éves lány

2019. jan. 3. 12:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
:DD
2019. jan. 5. 19:03
 12/12 anonim válasza:
100%
Nem olyan rossz a germanisztika szak, mint amilyennek sokan mondják..  rengeteg irodalmat, történelmet és persze nyelvtant fogsz tanulni, mivel ezek szükségesek egy nyelv elsajátításához. Ne aggódj, a történelem nekem sem volt erősségem középiskolában, viszont németül egészen más, kimerném jelenteni, hogy szeretem  Nem mellesleg erről a szakról is lehet tanárira tovább menni egy már biztos nyelvtudással Nagy előnyként tudnám említeni még az ERASMUS-t. Remek lehetőség arra, hogy még inkább elsajátítsd a nyelvet, illetve kapcsolatteremtés szempontjából is hasznos lehet (akár későbbi munkavállalásnál.) Igaz, hogy egyetem függő, viszont én saját tapasztalataim alapján bátran merem ajánlani. Kérdésed lenne, írj nyugodtan. (egy germanisztika szakos hallgató)
2019. jan. 27. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!