Melyik egyetemen érdemes szabad bölcsészetet tanulni?
(First of all: Hagyjuk az olyan válaszokat, hogy semelyiken, mert meki, közmunka, bla bla...)
Elsősorban az érdekel, hogy hol jobb a képzés. Hosszútávra tervezek ezzel a szakkal, továbbképzés a cél és nem szeretnék vakon választani. Aki szabad bölcsészetre jár, az miért tudná ajánlani ezt vagy azt az egyetemet? Persze a képzés az első, de pl. kollégium, diákélet szintén szempontok lehetnek. A lényeg, hogy én nem tudom... Ezért szeretnék egy kis segítséget kérni.
SZABAD BÖLCSÉSZET ALAPKÉPZÉSI SZAK
Az alapképzési szak megnevezése: szabad bölcsészet (Liberal Arts)
Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:
- végzettségi szint: alap- (baccalaureus, bachelor, rövidítve: BA-) fokozat
- szakképzettség: alapszakos szabad bölcsész
- a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Philologist
Képzési terület: bölcsészettudomány
Ez a felvi tájékoztató. Ergo valószínűleg létezik, de abban igazad van, hogy szakirányt nem árt választani, utána mesterképzés, engem a filozófia érdekel. Értékelem viszont a válaszodat.
Ha bölcsészképzésben gondolkodsz akkor szerintem ELTE.
A Pázmányt csak akkor ajánlom, ha minor szaknak valamilyen társadalomtudományi szakot akarsz felvenni.
Ugyanis ott van lehetőség bölcsészképzés mellé minorszaknak szociológiát, politikatudományokat, nemzetközi tanulmányokat felvenni, ezzel a "minor" szakkal lesz elég kredited utána mesterképzésre a fent említett társadalomtudományi irányba elmenni.
De szerintem ha filozófiát fogsz választani specializációnak, akkor számolnod kell a Pázmányon a katolikus szemléletű előadókkal, ami nem gond, de gondold át neked lenne-e kedved ehhez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!