Általános orvostudományi karról fogorvostudományi karra van átjelentkezés harmadév után?
Szia, ugyan ebben a cipőben vagyok, csak PTE-n.
24 vagyok, 2 évet már lejártam AOK-on, idén váltottam.
Aokról fokra könnyebb, minden kreditemet átvették, bár van több ami kevesebbet ér fokon mint aokon a csokkentett anyag miatt.
Ezeket technikai kreditkent fogadtak el.
Nos, van 1-2 targy, ami aokon nincs, es epult ra kovetkezo tantargy, igy az ujra felvetelizest javasoltak.
Ujra erettsegiztem mert azota nott a ponthatar es amugyis ponthatarral kerultem be, es jobb lett igy sima volt a bekerules.
Most bent vagyok allami fokon, elso eveskent, mert 2 targy miatt ujra kell kezdjem az egeszet. Heti 1 gyakom van, es 1 eloadas. Szinte feleslegesnek tartom, de nincs mas utja. Szabadon valasztottat nem vettem fel, mert mar mind megvan kb, fizetni meg nem akarok kredit tullepes miatt.
Nyelvet tanulok mellette, meg a 3. eves targyakat olvasgatom neha hogy konnyebb legyen majd folytatni.
Viszont amirol mindenki elfelejtett beszelni !
Hogy ahhoz hogy allamin maradj, evi 15 kotelezo kreditet teljesiteni kell, vagy 2 ev alatt 20-at.
Nos, a beszamolt targyak ebbe nem tartoznak bele, igy ellehetetlenitettek azt hogy ne keruljek at 1 ev utan fizetosre.
Szoval 2 ev nagyon laza, aztan 3. evtol folytatom a fokosokkal. Es fizetoson :/
Iszonyat szar a rendszer es szivem szerint feladnam, de nem ezert kuzdottem eddig, ez van...
En is 25 leszek iden, es elsos vagyok...
Harmadévben már felejtős.
Első év után még át lehet. Ráadásul zökkenőmentesen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!