Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tényleg "öngyilkosság" itthon...

Tényleg "öngyilkosság" itthon ápolónak tanulni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek embereken segíteni, úgy érzem, ez az a szakma, amiben kiteljesedhetnék, amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni. Azonban annyi rosszat hallani róla, hogy rengeteget dolgoznak, nem becsülik meg őket, stb. Sokan lebeszélnek róla, ezért eléggé elbizonytalanodtam. Tényleg ilyen rossz lenne a helyzet?

2018. dec. 30. 17:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Orvosin nem gondolkodtál?
2018. dec. 30. 21:57
 12/22 anonim ***** válasza:

Beoszthatnak pl.

éjszakai műszakba, nem egy álom

2018. dec. 30. 22:46
 13/22 anonim ***** válasza:

Tenyleg ilyen rossz.

Ellenben kulfoldon megbecsulnek, jo szakma, jo fizetes. Es nincs is annyi tulora mint az orvosoknak (hangsulyozom kulfoldon)

2018. dec. 30. 23:14
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

LOL orvosként nem keresek 350 nettót.

Kérdező, az a nagy helyzet, hogy itthon csak a hülyék meg a mazochisták mennek ápolónak, egy iszonyatosan SZ.R szakma, képletesen, meg szószerint is. Nagyon tisztelem azt, amit csinálnak, de totálisan nem normálisak, hogy hajlandók ezt a melót ennyi pénzért csinálni.

2018. dec. 31. 03:08
 15/22 anonim ***** válasza:
51%
Én csak az OKJ tanfolyam feléig jutottam, ugyanis azt tapasztaltam, hogy az ápolók 70%-a csak egy dolgot utál jobban a betegeknél, az pedig a tanuló ápolók. lehet, hogy most érettebben, kevésbé sebezhető egóval menne már, de én abban a közegben max. akkor dolgoznék, ha legalább félmilliót fizetnének havonta.
2018. dec. 31. 12:22
 16/22 anonim ***** válasza:
74%

"az ápolók 70%-a csak egy dolgot utál jobban a betegeknél, az pedig a tanuló ápolók."

Meg tudom őket érteni, fiatal orvos vagyok, de múltkor én is legszívesebben hazazavartam volna egy kupac ilyen tanuló libát. Gerontológia osztály, ott azért egy tanuló is talál magának munkát ha akar, bármikor, ha mást nem legalább tud beszélgetni a nénikkel bácsikkal, vagy meg tudja itatni őket, erre mit csnálnak az ápolócskák? Össze-vissza rihegnek-röhögnek kibeszélik a nővéreket, meg azt az egyet közülük, aki ügyes és hajlandó közülük rendesen dolgozni. Továbbá semmi tisztelet és szakmai alázat nem volt bennük, nem felém, hanem a betegek felé sem, ráadásul egyértelmű volt, hogy nem akarnak a szakmában dolgozni. Egy csapat éretlen önmagától elszállt hülye 3,14csa volt. Nos pár ilyen eresztés után nem csodálom, hogy az ott dolgozó kollégáknak előítéleteik voltak.

2018. dec. 31. 15:44
 17/22 anonim ***** válasza:

16-os igazad van. És 15-ös meg tudlak téged is érteni. Hisz hiába vagy te ott, akit érdekel a dolog, ha ott van melletted 2 másik, akiket meg nem. Egy kalap alá fognak venni téged is velük. Tapasztalat.

16-os igen..

Kedves kérdező. A kérdésre válaszolva: Igen, tényleg öngyilkosság, hacsak nem külföld a célod.

2018. dec. 31. 16:00
 18/22 anonim ***** válasza:

Palyakezdo diplomás ápoló vagyok, mevyeszekhelyen meg van a 300 nettó. Éjszakás potlekkal és valamennyi tuloraval, de meg lehet keresni.

Ha ezt szeretnéd csinálni szerintem vágj bele. Pont olyan emberek hiányoznak az eüből akik szeretik amit csinálnak nem cdak véletlen erre a pályára terelte őket a sors

2019. márc. 3. 13:33
 19/22 anonim ***** válasza:
33%

# 3/18

350-es nettót az ápolók na ne viccelj 3-as :DDDD

Tudod te mennyit keres ma egy végzett diplomás orvos? Megmondom: a diplomás minimum legkisebb bért kapja, minimum fizetést amit kifizetnek diplomásnak.

Azaz 180 ezer forint netto. Akkor szerinted hogy adhatnak egy ápolónőnek 350 ezres nettot? :DD

Egyébként ez a fizetés emelés ezt még egy 2018 elei kamu propaganda szöveg volt a kormány részéről, ami már most látszik, hogy sima hazugság, mert a 2019-es költségtervezetben ennek nyoma sincs.

Nem lesz itt fizetés emelés csak egy jó nagy lóf**

2019. márc. 4. 20:18
 20/22 anonim ***** válasza:
50%

Azért ezek a számok is érdekesek. Magyarországon rezidens orvosként is lehet teljesen legálisan, hálapénz nélkül havi 500 nettót keresni például anesztesként. De havi három ügyelettel egy háziorvos rezidens is lazán el tudja érni a 350-et.

Ösztöndíjakat fel kell venni, mert veszíteni nem igazán lehet velük.

2019. márc. 4. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!