Felsőoktatási szakképzés előnyei?
Sziasztok, egyetemre szeretnék jelentkezni, miután kihagytam egy évet érettségi után (közben OKJ-s vizsgát csináltam), viszont rákellett jönnöm, hogy nincs elég pontom az elsőszámú szakra amire jelentkezni akartam, ez pedig a programtervező vagy a gazdaságinformatikus volt. Már ott elbuktam, hogy mind a két szak a matek érettségijegyet veszi alapul, sajnos olyan tanárunk volt a 4 év alatt végig aki nagyon rosszul tanított, egész csoportunkban egy-két ember volt aki 3-mast kapott évvégén, a többiek mint 2-es érdemjeggyel zártak. Pechemre (mostmár) 25%-os matekérettségit irtam, ami a legrosszabb, ha egyetemre a pontokat számolom, lehet jobb lett volna, ha megbukom és szóbelire megyek mert ott kihuzhattam volna egy erősebb kettest, vagy egy gyengébb hármast és máris szebbek lennének a pontjaim. A másik lehetőség a kereskedelem és marketing, én egy ilyen képzést adó szakközépsuliban végeztem, és ebből már sokkal jobb pontjaim vannak, mert nem kell a matekot alapul venni a pontszámításnál viszont itt pedig 432 pont kell az alapképzéshez, ami szintén nincs meg, arra gondoltam, hogy elvégzek egy 2 éves felsőoktatási szakképzést ugyanazon az egyetemen és aztán jelentkezem az alapszakra, viszont arról nem találtam információt, hogy ez a 2 év levonódik-e az alapképzés 7 féléves időtartamából? Azaz a három és fél év helyett 2 év alatt elvégezhetem-e az alapképzést?
Mindenféle tanácsot meghallgatok, hogy mit kéne tennem, és hogy megéri-e felsőoktatási képzést csinálni? Köszi a válaszokat előre is.
Okj mellett már rég fel kellett volna készülni egy újabb matekra.
Foszk előnye meg kb annyi, hogy amíg ott vagy, nem vagy munkanélküli.
1 értelme van:
Ha mondjuk pénzügyre vagy gazd-men re akarál menni ahova rohadt magas az állami ponthatár, akkor talán megéri államilag támogatott fosz-ra menni, mert 90 kreditet beszámolnak az alapszakba és elég csak 4 évet kifizetni az önköltséges képzésen +1 félév csúszással.
Csak azért arra is készülj fel, hogy 2020-tól a belépő a felsőoktatásba egy emelt szintű érettségi lesz.
Javítsatok ki, ha tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!