Fel lehet készülni 4 hónap alatt Fizika vagy kémia emelt érettségire?
Én kémia,biológia emeltet tettem 2 éve. Amikből én készültem:
Ötösöm lesz kémiából
Villányi-féle kémia könyvek a kétszintű érettségire (tankönyv és feladatgyűjtemény)
Kémiai kísérleti album szintén villányitól
Mozaikos kémia könyv 11-12-ik, ez nagyon jó mert egyben van az egész
Régi érettségik feladatai, főleg a számolások nagyon hasznosak.
A fazekas gimi oldalán fent van egy kidolgozott kísérleti tételsor a szóbelihez, az is nagyon jó és hasznos.
Illetve én még jártam a Magister Universitas előkészítőre, az is rengeteget segített. Nagyon tudom ajánlani. Bár én a 120 órás alkalmon voltam, ami kb 7 hónap, de van januártól egy 60 órás felkészítő így intenzíven, szerintem megérné.
Köszönöm szépen! Megnézem ezt a felkészítőt is.
A kémia érettségin a számolások nagy mumus számomra. Matek érettségim 50% lett (nem most és vért izzadtam érte) ezért gondoltam a fizikára. Bár abból abszolút 0 a tudásom. A kémiából legalább a biosz miatt van valami tudásom. Szóval ezért gondolkodom...
Utolsó, te orvosis vagy?
A kapott infók alapján az emelt fizika felejtős 4 hónap alatt.
(Egy fizikatanár)
Kizárt.
Bármint itt alapvetően nem a mennyiséggel van a baj, hanem hogy 4 hónap alatt neked a napod felét iskolában kell töltened, mire hazaérsz már fáradt leszel, tanulnod kell másra is, leckét írnod stb..
ÉS még ha ezzel nem is kell foglalkoznod valoszeg nincs rendes módszered a tanulásra, amit az ember csak nyomás alatt fejleszt ki és sokáig tart kifejleszteni. Legtöbb embernek kemény egyetemeken is 1 másfél év kell mire megtanulja, azt hogy hogyan kell tanulni.
Ha ez megvan 4 hónap alatt simán megtanulod az anyagot, de feltételezem nálad nem ez a helyzet.
Könyvekre: Mozaikos könyvek jók kémiából + számolásra van 1-2 könyv amit érdemes beszerezni mindegyik típusú példából legább 5-10 begyakorolni + kísérletes kiskönyv.
Köszönöm a kommenteket!
utolsó, nem, nem járok iskolába, nem kell készülnöm másnapra. Itthon vagyok a kisfiammal. A tanulásból nem estem ki, mert az elmúlt egy évben 3 okjt csináltam meg, mert unatkoztam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!