Mi a különbség a vegyész és vegyészmérnök szak között?
Figyelt kérdés
Végzős középiskolás vagyok, és kémia területen szeretnék továbbtanulni. Milyenek az elhelyezkedési lehetőségek egyik ill. másik szak elvégzése után? Milyen mélységig bővítik a tudást kémián belül? Magyarországon van reális esély a kutatási terülten való elhelyezkedésre, ha van, melyikkel nagyobb az esély?2008. nov. 6. 21:32
11/17 anonim 

válasza:

Röviden és tömören ez egy nagyon jó megfogalmazás! :)
12/17 A kérdező kommentje:
De az ugye nem hátrány, ha az angol mellett van az embernek mondjuk egy németje is, nem?
2009. dec. 12. 11:02
13/17 anonim 

válasza:

Nem hátrány. Minél több nyelven tudsz annál jobb.;)
14/17 anonim 

válasza:

Persze, hogy nem hátrány!
(Többen között például irodalmazásnál előnyben leszel, ha a Beilsteint kell használnod.)
15/17 anonim 

válasza:

vigasztalásképp:
matek csak az első két félévben van. (meg majd msc-n)
Bár ezt lehet h változtatják, és a diffegyenleteket előrébb hozzák.
Ja, és nekem a kövi félévben vagy 4 laborom lesz/hét...
Barétnőmnek meg 5....
Viszont az első labor meg lehet h el lesz törölve.(de az már téged nem érint)
(Hányas tankörben vagy?)
16/17 anonim válasza:
Ez "a vegyész kutat a vegyészmérnök irányítja a termelést" lehet hogy rövid és tömör de hülyeség. Bár amióta kiírtad, már lassan végzel, de sztem sokkal nehezebb a kettő között különbséget tenni. Jó persze vannak gazdaságos és műszeres tantárgyak de én már voltam olyan szerencsés hogy 17 évesen kutassak az akadémián, és az ott látottakból, illetve azokból amit ott meséltek, bátran állíthatom, hogy a kutatásban bőven részt vesznek a vegyészmérnökök is. Sőt jártam a BME-n és ott is állandóan kutatnak illetve persze ipari méretekben is gondolkodnak, de et nem azt jelenti hogy minden folyadékmennyiség 100 m^3-nél kezdődik :)
17/17 anonim válasza:
16. válaszolótól szeretném kérdezni, hogy milyen lehetőség keretén belül sikerült középiskolában kutatnia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!