Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Diplomás vagy szakmunkás...

Diplomás vagy szakmunkás szülők várják el jobban a gyerekeiktől hogy diplomát szerezzenek?

Figyelt kérdés

2018. dec. 18. 17:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A diplomás mindenképpen elvárja szerintem, a szakmunkás változó, valahol igen mert úgy gondolja, hogy jobb esélyei lesznek a gyerekének diplomával, értelmiségi közegbe kerülhet stb., más esetben viszont egyártalán nem érdekli, sőt kifejezetten ellenzi a továbbtanulást és inkább arra ösztönzi a gyerekét, hogy szakmát tanuljon.
2018. dec. 18. 17:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz erre válaszolni, mert a diplomás szülőknek a gyerekeinek legtöbbször természetes, hogy szintén egyetemre mennek. De a magam nevében elmondhatom, hogy ha valamelyik gyerekem netalán szakmát szeretne inkább tanulni, nem harapnám le a fejét. Vannak értelmes szakmák is, a feleségemnek is "csak" OKJ-ja van, nekem meg doktorim, nincs közöttünk semmilyen egyenlőtlen érzés emiatt.
2018. dec. 18. 22:43
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Altalaban a diplomas szulok es az ilyen csaladokban ez inkabb termeszetes, nem pedig elvaras.

Felesegem szuliei diplomasok, bar nem dolgoznak azon a teruleten, anyukaja haztartasbeli, apukaja munkajahoz meg eleg lenne egy gimnazium is. Felesegem is lediplomazott de semmi allast nem talat a diplomajaval.

Az en szuleim csak szakmunkast vegeztek. Nem is vartak el hogy egyetemre menjek, csak annyit hogy valami vegzettsegem legyen. Ha szerettem volna egyetemre menni akkor tamogattak volna benne.

Vegulis erettsegiztem es szakmunkast is elvegeztem.

2018. dec. 24. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!