Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemi tanár (jogi területen...

Egyetemi tanár (jogi területen) csak jogászból lehet?

Figyelt kérdés
Ha elvégzem az igazságügyi igazgatási alapszak után a kriminológia mesterképzést, majd ledoktorálok, lehetnék-e vajon tanársegéd? (Tudom, ez nem ilyen egyszerű, sarkítva fogalmaztam meg a lényeget. )

2018. dec. 15. 10:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Itt megtalálod a kérdésedre a választ:

[link]

Állam- és jogtudományi doktori program esetén jogi diploma kell. Kriminológia doktori program esetén elég nem jogász diploma is.

2018. dec. 15. 11:55
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Állam-és jogtudományi karon jogász szakon csak jogász végzettséggel lehet oktatni..első lépés jogi diploma...utána Phd és ha az is megvan lehet majd egyszer egyetemi tanár...anno a jogon minden tárgy minden oktatójának jogi diplomája volt....még a "tölteléktárgyak oktatóinak is...pl statisztika, közgát...jogi diploma + közgazdasági diploma....szociológia ....szociológia diploma + jogi diploma....egy tárgy sem volt amit nem jogász végzettséggel oktatott valaki....de a jogi diploma az még csak alap..mellette volt Phd...is de Phd abszolutórium az mindenkinek.

Persze Állam-és jogtudományi karon belül pl igazságügyön nem tudom, hogy oktathatnál-e de jogász szakra alap a jogi diploma :-)

2018. dec. 16. 14:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nettó baromság miat az előttem lévő mondott. Jogász szakon (és általában minden más szakon) az tanít, aki az adott tárgyban kompetens. Ahhoz, hogy valaki szaknyelvet, jogi informatikát, latint, közgázt, statisztikát stb. tanítson nem kell jogász diploma. Ezek a tárgyak viszont mind megtalálhatóak a jogász szakon is, mint ahogy akik nekem ezeket tanítják/tanították nem is rendelkeztek/rendelkeznek feltétlenül jogász diplomával. Így látható, hogy az hogy "jogász szakon csak jogi diplomával lehet tanítani" nem állja meg a helyét. Nyilván polgári jogot vagy büntetőjogot elég nehéz jogi ismeretek nélkül tanítani de az olyan tárgyakat amikhez ez nem szükséges, nem kell jogi diploma. A tanárokat amúgy is az egyetemek választják millió preferencia alapján, a törvényi feltételeken túl is. Főleg egy jogi karon. Ahhoz, hogy te taníts egy egyetemen, pláne jogin, kiemelkedő kutatási és/vagy gyakorlati eredményekre van szükség a te területeden belül. Ha ez megvan akkor hidd el simán lehetsz tanár is azon a területen belül akár egy jogi egyetemen, jogász szakon is, pl kriminalsztika tárgy oktatásában nem szükséges a jogász diploma mégis mintatervi tárgy.
2018. dec. 18. 16:49
 4/5 anonim ***** válasza:
A 3.nak van igaza nem mindenkinek kell jogi diploma csak aki olyan targyat tanit amihez tenyleg az szukseges. Egy kozgaz tanarnak boven eleg ha kozgazon vegzett. PhD se kell ahhoz hogy egyetemen tanitson valaki az eloado tanaroknak altalaban van de nalunk vannak olyan tanarok akiknek nincs ok a fiatalabbak, palyakezdok akik nehany szeminarium csoportot tartanak.
2018. dec. 18. 18:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Jogi tárgyat jogi karon csak jogi diplomával lehet oktatni.
2021. okt. 3. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!