Miért nem tudom rávenni magam, hogy tanuljak?
Gimis vagyok. Általánosban volt kedvem tanulni. Viszont most szeptembertől egyszerűen nem tudom magam rávenni arra, hogy tanuljak. Semmi motivációm nincs. Mérges vagyok magamra, mert lusta vagyok tanupni, és estére marad a sok mindig. Viszont este már fáradt vagyok.
Többen mondták már, hogy gondoljak arra, hogy nem akarok rossz jegyet kapni, vagy ne gondoljak a mennyiségre, csak tanuljak. De egyszerűen nem érdekel, es nem ijeszt el az például, hogy mi van, ha rossz jegyet kapok.
Van olyan, aki hasonló helyzetben van?
Ti mit ajánlanátok, hogy tanuljal, hogy kellene rávennem magam a tanulásra?
Köszönöm előre is a segítőkész válaszokat!
Ha van valami konkrét jövőterved , esetleg egyetem akkor azokra a tárgyakra fókuszálj rá jobban amik kellenek a felvételihez.
Miért nem tanulsz? Nem érdekel konkrét tantárgy vagy nem látod át az összefüggéseket?
Gondolom azért szeretnél tanulni, hogy egyetemre menj. De szerintem nem éri meg.
Szerintem dolgozni érdemes. Miért? a legnagyobb probléma, hogy az egyetemen meg akarják tanítani az embereknek az évekkel ezelőtt releváns tudást. ha dolgozni fogsz, az egyetemen "szerezett" tudás 99 százalékát nem fogod használni,a cég fog betanitani a konkrét munkára néhány hónapos belső képzéssel. ma Magyarországon nem az számít, hogy valaki milyen egyetemet végzet, az számít, hogy mennyire vagy fogékony az új képességek elsajátítására, mennyire tudsz rugalmasan alkalmazkodni az új feladatokhoz, mennyire tudsz normálisan együttműködni a téged körülvevő emberekkel. több ismerősöm van aki elvégezte az egyetemet, mesterszakos diplomával rendelkezik, 450 feletti érettségi pontszámmal elérhető szakok...egyikük sem használja semmire a diplomát, talált jobban fizető irodai munkát IT területen ahova semmilyen tapasztalat nem szükséges, és több pénzt adnak havonta mint egy diplomás pályakezdő mechatronikai mérnöknek. bennem az után hogy ezeket a tényeket megismertem, nem merült fel kérdésként, hogy érdemes-e egyetemet végeznem. fél évet ugyan jártam a BME re, nagyon jó bulik vannak, de ha 30 éves korodra örülnél ha lenne 15 milliód félre rakva, ahelyett hogy valamelyik egyetemen töltöd az időd, tanulj meg angolul, németül és ülj le egy légkondicionált padlószönyeges irodába, ahol akkor mész el csócsózni a kollégákkal amikor jól esik, ingyen kávézgathatsz és minimális erő befektetéssel fogsz annyit keresni amiről egyesek csak álmodoznak, plusz részt vehetsz mindenféle képzésen ahol tovább képezheted magad, munkatapasztalatot szerzel, és ezek sokkal jobban fognak jönni később, mint ha elmész egy interjúra és vigyorogva felmutatod, hogy neked van egy baromi menő diplomád. Nem mondom hogy az egyetem rossz dolog, mert végezze el aki szeretné, de az tény hogy vannak más lehetőségek is, és nem csak meki, meg utcaseprő. Sajnos a gimnáziumban azt verik minden gyerek fejébe, hogy fiam, ha nem szerzel diplomát, majd nem lesz normális munkád...ez az egyik legnagyobb átverés amit életem során meg kellett tapasztalnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!