Hogyan tanuljak? Nem tudoom rávenni magam. SOS (lent)
szóval vizsgám lesz 26.án és nemtudok nekiállni annak ami még van(elég sok van),mert egyszerűen fáradtnak érzem magam és nyomottnak. Teljesen leeresztettem.
(egyébként nem buktam,csak két évet végzek 1 év alatt és most teszem le a másik évet.
szóval..
abban kérném a segítségeteket,hogy hogy álljak neki? mit tegyek h ne legyek ilyen fáradt és nyomott?
milyen módszerrel tanuljak,hogy egyszerre sok mindent meg tudjak jegyezni?
Magadra vess! Ha hamarabb kértél volna segítséget, többen ajánlottak volna tanácsokat, tippeket, hogy mit hogyan ossz be (idődet, tanulnivalókat). De így nem tudunk mit mondani az idő rövidsége miatt, csak azt, hogy ülj le, erőszakold meg magadat és TANULJ!
Olvasd el, de értő olvasással, ne csak úgy "elolvastam" jelleggel. Próbáld megérteni, felfogni, elképzelni, amit olvastál. Utána próbáld elmondani magadnak, valaki másnak, mit tudom én. Hangosan tanulj, többször bejött nekem, mint a csendes tanulás. Jegyzetelni ne állj már neki, mert NINCS IDŐD, hiába tanulnak így sokan (néha én is) legtöbbször tényleg csak az időt veszi el, és nem vagy előrébb az anyagban, mert nem sok mindent jegyeztél meg.
Hogy ne legyél fáradt: kávé, tea, kóla, energiaital, egyél rendesen! Ha nagyon fáradt vagy, ALUDJ, többet ér, ha alszol 1-2 órát, mint az, hogy ezt az időt végigszenveded. Ja, közben számítógép, tv, jószág (kutya-macska-kecske-nyúl-malac), sör, bor, pálinka, ismerősök, haverok, barátok, családi programok, barátos/barátosnő NINCS! Mert kevés az idő. Tanulsz mint a güzü, kifulladásig. Nem lehetetlen a helyzet, csak ahhoz, hogy sikerüljön, ahhoz már MA el kell kezdened tanulni! Mert ha tovább tolod, akkor csak 24-25 marad tanulásra. Így van még egy szűk fél napod pluszban.
Sikerülhet, ha most már teszel is érte! De nem rángatlak hiú reményekbe sem, meg is bukhatsz mint a huzat. Az elért érdemjegy mindenképpen a belefektetett időt és energiát fogja mutatni! Ha esetleg mérhetetlen nagy szerencséd lesz, mert vizsga közben egy kéményseprő gombját fogtad és jó jegyet szereztél kevés tanulással, adok egy tippet: ne akarj ott bölcsnek látszódni, ahol csak szerencsés voltál. Ha meg megbuksz, ne a tanárt szidd, hanem magadban keresd a hibát és akkor okold a tanárt, ha tiszta szívvel mondhatod azt, hogy te mindent megtettél azért, hogy sikerüljön. Tanárnak ne hazudj, ha megkérdezi, mennyit készültél rá! Az őszinteséget még akkor is értékelik, ha közben megbuktatnak! Meg amúgy is, ha azt mondod, sokat tanultál, akkor nem úgy sikerült volna, csak magadat mented meg a többi kínos kérdéstől.
Sok sikert, aztán most már tényleg kezdj el tanulni, mert akkor tényleg NEM lesz semmi esélyed sem. Aztán majd írd meg, hogy mi újság.
Gyógyszertárakban lehet kapni valami agyserkentő tablettákat, azt hiszem ezek vény nélkül kaphatóak, nem tudom milyenek, soha nem használtam őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!