Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes gazdálkodás menedzsmen...

Érdemes gazdálkodás menedzsment szakra jelentkeznem, ha a történelem és a társadalomtudományok, politikai területek érdekelnek? Közgáznak mennyire van társadalomtudományi jellege?

Figyelt kérdés

2018. dec. 1. 14:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Hm hát ha már így fel lett hozva,a szociológia jobban érdekelne.

De akkor azzal el tudok helyezkedni?Meg meg is élek belőle?Nem azért akarok továbbtanulni,hogy aztán minimálbérért 12 órázzak egy gyárban..

2018. dec. 2. 12:06
 12/17 anonim ***** válasza:

Melyik egyetem jöhet szóba? Én gazdmenre járok és hasonló érdeklődésem van mint neked és ugyanígy vacilláltam. Gazdmen azért jó, mert közgazdászként egész jó kezdőfizetésért tudsz dolgozni, viszont ez elsősorban üzleti képzés, de sok esetben fel tudsz venni olyan tárgyakat is, amik kifejezetten érdekelnek.

A nemzetközi tanulmányok jó szak, de az nem olyan mint egy közgáz diploma l, higy elvégzed és utána felvesznek valahova dolgozni. Építeni kell a kapcsolatokat, eljárni eseményekre meg ilyenek.

Esetleg gazdmen BA és politikatudományok MA? Mindenképpen nézd meg, hogy milyen tárgyak vannak gazdmenen mert lehet nem jönne be a 2 félév matek, 2 félév stat, mikro, makro.

2018. dec. 2. 12:34
 13/17 A kérdező kommentje:

Zala megyében lakok.Itt a közelben csak a BGE GKZ van,ahol kizárólgag GM meg PSZ van

Vagy esetleg Szombathelyen az ELTE,ott van kereskedelem és marketing.Meg pár bölcsész szak.

2018. dec. 2. 13:38
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Az általad felsorolt gazdasági szakok közül a legjobb lehetőségeket a Pénzügy számvitel adja, a Kereskedelem és marketing pedig a leggyengébb. Mindegyikre igaz viszont, hogy ha szorgalmas vagy, szerzel tapasztalatot suli mellett akkor nem nagyon lehet mellélőni velük. Az általad említett érdeklődéssel én kermarkra mennék inkább, ez humánabb szak, mint a másik 2.

Társadalomtudományi képzések már egy fokkal kevesebb lehetőséget rejtegetnek magukban, mint a gazdaságiak, elég nehéz is elhelyezkedni velük, ha vidéken tervezel ezzel pláne légy óvatos. Valaki írta fentebb, hogy a Nemzetközi tanulmányok szak rosszabb lenne, mint a Szociológia, ez így nettó hülyeség, szóval óvatosan az ilyen tanácsokkal. Mindkét szakra igaz, hogy viszonylag nehéz elhelyezkedni velük, szorgalom és elhivatottság szükséges hozzá; azonban Nemzetközi tanulmányokkal jobb esélyekkel indulsz, ezt jó, ha tudod.

2018. dec. 8. 19:24
 15/17 anonim ***** válasza:

"Valaki írta fentebb, hogy a Nemzetközi tanulmányok szak rosszabb lenne, mint a Szociológia, ez így nettó hülyeség"

Aki nem lát rá a munkaerőpiacra, az kicsit óvatosabban ossza az észt szerintem... szociológiával mehetsz piackutatásra. És nemzetközi tanulmányok büfészakkal hova mész, aranyom?

2018. dec. 8. 20:25
 16/17 anonim ***** válasza:

"Aki nem lát rá a munkaerőpiacra, az kicsit óvatosabban ossza az észt szerintem..."

Ezzel abszolút egyet tudok érteni, ezért nem érzem miért vezeted félre fals infóval a kérdezőt. Nemzetközi tanulmányokkal több ember tud elhelyezkedni diplomás állásban, többféle területen, magasabb fizetésért. Értékesebb, mint egy szociológia diploma. Ezek tények, statisztikákkal alátámasztva, nem egészen értem tehát miért égeted magad.

"szociológiával mehetsz piackutatásra. És nemzetközi tanulmányok büfészakkal hova mész, aranyom?"

Valóban mehetsz. Meg tudod minek még például? Bolti eladónak. Ráadásul a végzettek egész jelentős százaléka kezd ilyen pozícióban. De nagyon király diploma tényleg. Ez az érvelés pedig nem egészen értem mit hivatott igazolni (azon kívül, hogy valószínűleg még a sulipadot koptatod és onnan osztod az észt)?

A kérdést pedig nem értem, hiszen annyira képben vagy a munkaerőpiaccal. Akkor pedig tisztában vagy vele, hogy projektmanagerektől kezdve marketinges, sales, egyéb gazdasági területen dolgozó szakemberektől kezdve politikai elemzőkön keresztül elég sokféle állást be lehet tölteni vele. Ezért is hasznosabb egyébként részben, jobban alkalmas (persze softabb) gazdasági állások betöltésére is.

2018. dec. 8. 21:13
 17/17 anonim ***** válasza:
Persze ne értsen félre senki, egyik szakot sem szeretném akkora sztárszaknak beállítani, ahogy azt sem mondom ne lennének velük lehetőségek azért. Viszont az kétségtelen, hogy a kettő közül NT a jobb választás tisztán az elhelyezkedési lehetőségeket vizsgálva.
2018. dec. 8. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!