Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Továbbtanulás? Itt van a...

Továbbtanulás? Itt van a nyakamon! Netről tanulás? Segítség!

Figyelt kérdés

Jelenleg 7-es vagyok, már most nagyon izgulok a továbbtanulás miatt.

Nem is húznám a szót, az alábbi dolgokra vagyok kiváncsi:

-milyen közepes, erős, jó gimik vannak kecskemét ( kérlek írj véleményt is).

-milyen tanulónak kell lennem ahhoz a gimihez?

-neten hol tudok tanulni?

-Piarista gimi? Nagyon nehéz? Vélemény?

-milyen egy központi felvételi? Hány ponttól számít jónak?

-hogyan "gyúrjak" matek ra?

A választ előre is köszönöm.

2018. nov. 30. 18:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit jelent ez a neten tanulás?
2018. nov. 30. 19:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Úgy értem, hogy internetről tanulok. Leszedem a tananyagot és megtanulom.

Erre alkalmas weboldalt keresek.

2018. nov. 30. 19:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Elég tág témakört ölel föl a kérdésed.

Hogy felétek milyen iskolák vannak, azt neked kell felderíteni, ill. az érdeklődésednek megfelelően tájékozódj.

Szoktak lenni nyílt napok, oda érdemes elmenni, és a kérdéseidet ott feltenni, mert szabatos információhoz csak így juthatsz.

Neten tanulásról: Bár elég sok elektronikus tananyag érhető most már el, én inkább mégis csak a tankönyveket és a vonatkozó szakirodalmakat ajánlom. Mivel nem írtad, mi érdekel, így releváns könyvet sem tudok ajánlani.

De biztos vagyok abban, ha bemész az iskolai könyvtáratokba, ott tudnak ajánlani olyat, ami a jövőre nézve fejlődésedet és tudásodat hasznosan gyarapítja majd.

A felvételi rendszerről: Ezt ott kell megkérdezned, amelyik intézménybe szeretnél jelentkezni majd. Sok információ található a középiskolák honlapján is, azokat is érdemes lehet tanulmányoznod.

Ha valami nem egyértelmű, vagy egyéni kérdésed van, akkor be kell menni az intézmény titkárságára, ott mindent elmondanak, ami számodra fontos lehet.

A matematikáról: Ajánlom Obádovics:Matematika c. könyvét. Abban szinte mindent megtalálsz az alapoktól kezdve, és középiskolában is haszonnal forgathatod. Én is abból tanultam. Szinte egészen biztos, hogy van a könyvtáratokba is néhány példány, érdemes kikölcsönözni, amennyiben a matematikát fontosnak tartod, és szeretnéd a matematikát rendesen megtanulni.

2018. nov. 30. 19:09
 4/5 anonim válasza:

Ha jó gimibe akarsz bekerülni akkor ajánlom húzz bele a tanulásba.

Amiből nem állsz valami fényesre vagy nehezebben megy gyakorold.

Szerintem legjobb , ha összesen tudsz írni ilyen 70-80 pontot felvételin.

Inkább a matek szokott nehezebb lenni (szöveges feladatok amik nehezebbek benne )

magyar viszonylag könnyű

2018. dec. 1. 12:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Én csak a felvételi készülésben tudok segíteni neked, mert nem vagyok kecskeméti, de itt van az én tippem.

Én anno úgy tanultam, hogy letöltöttem a netről a korábbi felvételi lapokat és időt mérve megírtam, mintha élesben csinálnék. Utána ellenőrizd, ha pedig valami nem ment, akkor azt próbáld megérteni, hogy miért nem megy, esetleg nézz utána neten, hogy hogy kellett volna.

Minél többet megcsinálsz, annál több feladattípus lesz ismerős, és annál többet gyakorlod, és szép lassan elkezdesz egyre jobb eredményeket produkálni. :)

Ezen kívül nem tudom, hogy lehetne még pluszban tanulni netről, mivel annyira nagy anyagot ölel fel a felvételi és nincs egy adott témakör amit mondjuk bevágsz és hibátlan lesz, sok minden a gyakorláson múlik inkább.

Szerintem ha csak az csinálod, amit én írtam, de becsületesen, sokat, legalább mondjuk hetente 1-et megírsz (magyart is matekot is), akkor tök ügyesen fel tudsz készülni rá.

De mivel még csak 7-es vagy, ráadásul csak az első félév vége van lassan, így annyira nem is sürgős, inkább tanulj minél többet a suliban, jegyezd meg az ottani matekos-magyaros dolgokat, hogy minél több feladatot meg tudj majd oldani a jövőben, és az én tippemet szerintem csak elég 8.-ban csinálni (legalábbis nagy intenzitással), persze az sosem árt, ha már most is gyakorolgatsz, hogy ismerkedj az egésszel, mert minél jobban tudod, hogy mire számíts, annál kevésbé fogsz majd félni élesben.

Szerintem meg ha még plusz feladatsorokat akarsz, akkor kapni pár ezer forintért könyvesboltokban kifejezetten ezeket tartalmazó feladatgyűjteményeket.

Sok sikert kívánok előre is a felvételidhez és a továbbtanulásodhoz! :)

2018. dec. 1. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!