Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BGE pszk-soknak : Hogy mukodik...

BGE pszk-soknak : Hogy mukodik ez az egesz kredites dolog?

Figyelt kérdés

Golya vagyok jelenleg es sajnos nincs tul sok informaciom az egesz rendszerrol es sajnos nem ismerek sok embert. Tobb kerdesem lenne ezzel kapcsolarban.

Van egy megadott mintatanterv ugyebar. Mi tortenik, ha tobb targgyal csuszik az ember? Ugyertem pl a szamvitel nem sikerulne ezert csuszok egy felevet.

Mit jelent az hogy kreditet bukok vagy az hogy tul sok kreditem van?

Mi az hogy kredit aranyos fizetes?

Az ultso felevben (7.felev) csak szokdogat irhat az ember? Mondjuk ha a kotelezo targyakbol egyet nem teljesitettem akkor azt meg megtehetem a 7.felevben? S ha igen akkor ugyan ugy vegzek a 7.felev utan (ugyertem nem kell tovabb maradnom plusz 1 felevet)?

Kicsitnketsegbe vagyok esve hogy mennyire tajekozozatlan vagyok s igyekszem ezeket bepotolni csak per pillanatban nem tudok kihez fordulni.

2018. nov. 27. 23:07
 1/1 anonim válasza:
47%

Szia!

Másodéves PSZK-s vagyok, talán tudok segíteni egy kicsit, de ezekkel a kérdésekkel nyugodtan írhatsz a HOK-nek is messengeren, szívesen segítenek bármiben.

Ha a számvitel az első félévben nem sikerül, akkor a 3.-ban újra felveheted, és egyelőre nem csúszol vele, mivel csak egyetlen egy ráépülő tárgya van, amit a 4. félévben így fel tudsz venni. Ha ne adj Isten újra megbuknál, akkor ezt újra "eljátszhatod" a kovetekzo évben is.

Annyi kreditet buksz egyébként, amennyit szeretnél, maximum orokke pszk-s diák leszel, árra figyelj hogy egy év alatt, legyen meg összesén 36 kredited, mert ha nem szerzel ennyit, akkor automatikusan atsorolnak, es fizetos formában folytathatod a tanulmanyaidat. Ha eleve fizetos kepzesen vagy, akkor nincs olyan hogy tul sok bukás, semmi következménye nincs, csak mint már mondtam, maximum évekkel meghosszabbodik a diakelet.

50 felvett kredit felett viszont fizetni kell, azt hiszem kreditenként párezer forint.

Utolsó félévben idéntől teljesíthetsz még tárgyakat is, ez valami új egyetemi jogszabály, és nem kell maradnod plusz félévet.

Remélem tudtam segíteni, írj ha bármiben tudok még. Egyedül nem lehet könnyű.

2018. dec. 5. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!