Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A felvételihez a választott...

A felvételihez a választott tantárgyak közül akkor is több pontot adnak ha mind a kettő emeltszintű? Vagy csak az eggyiknek kéne annak lennie?

Figyelt kérdés
2010. jún. 26. 15:23
 1/8 anonim ***** válasza:
ha a választott tárgyaid az adott szakon pontvivőek(és be is számítják őket), akkor mindkettő után megkapod a plusz pontot.
2010. jún. 26. 15:32
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm! az érdekelne még ha valaki megtudná mondani hogy..mivel már van érettségim, de kiszeretnék javítani belőle legalább egy tárgyat de nem tudom hogy mindet nézik-e. vagy pontosan melyikeket. Dietetikus szakra lenne, eddig még nincs érettségim biológiából meg választottam hozzá az eü alapismereteket, ez a kettő lenne emelt. A többi amik megvannak (magyar, matek, irodalom, töri, angol) mindet nézik vagy hogy ? nem találok róla a felvin semmit.
2010. jún. 26. 15:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Kétféle pontszámítás van.

1. Csak a két felvételi tárgyat nézik + pluszpontok

2. 11-12.-es év végi jegyeket, érettségik átlagát, felvételi tárgyakat és pluszpontot számolnak.

Azt veszik figyelembe, ami neked jobb.

2010. jún. 26. 18:41
 4/8 A kérdező kommentje:
ez jó:) így már értem köszi
2010. jún. 26. 20:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Azért egy diplomás dietetikus írásbeli szövege is jobban néz ki hibátlan helyesírással: egyik egy gy-vel, ki szeretné javítani, meg tudná mondani: ha az igekötő és az ige (kijavítani, megmondani) közé ékelődik egy harmadik szó (szeretne, tud), a kifejezést 3 szóba írjuk.
2010. jún. 26. 20:57
 6/8 A kérdező kommentje:
:DD utolsó..szerintem vegyél teis egy szilikon billentyűzetet és majd meglátod milyen jó vele írni..és az hogy mit szeretnék lenni semmi köze nincs ehhez..nemtudom minek írsz ide ilyen pitiáner dolgokat ennyierővel énis minden második embert leolthatnék hogy hogy ír vagy hogy nem ír..
2010. jún. 26. 23:18
 7/8 anonim ***** válasza:
"Nem tudom" két szó, "te is" két szó, a helyesírásnak semmi köze nincs a billentyűzethez, az intelligencia és igényesség kérdése. Ami egy értelmiségitől, ha hiteles akar lenni, elvárható. Én garantáltan nem tartanék elfogadhatónak életmód-tanácsokat olyantól, aki az általános iskola alsó tagozatának helyesírási szabályait nem tartja be. Nekem teljesen mindegy, hogy te hogy írsz, azt se tudom, ki vagy, a rólad alkotott külső képet javítom azzal, ha felhívom a helyesírási hibáidra a figyelmet, hogy legközelebb elkerüld. Ettől pedig nem megsértődni kell, hanem örülni neki, ugyanis értelmiségi akarsz lenni, ami nem szakbarbárságot jelent, hanem általános kultúrát.
2010. jún. 27. 09:09
 8/8 A kérdező kommentje:
az már a te bajod hogy mit hiszel..én tudom és kész. És bármilyen "értelmiségi" ember ronthat el szavakat főleg ilyen vacak bill-el. Amúgy sok normális embernek nincs diplomája mert nem tartja fontosnak. Én sem azért szeretnék ilyen irányba menni mer fú most nagyobbnak érezném magam ha főiskolára mennék-.- hanem régóta ez szeretnék lenni és ez az út vezet oda. Na de nem akarok vitatkozni senkivel főleg hogy nem is ismerjük egymást.
2010. jún. 27. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!