BME gépész BSc után VIK/NIK MSc?
Hát BME VIK-en (mérnök infón legalábbis) a legfontosabb dolgokat pont BSc-n vettük, az MSc már csak amolyan kiegészítés volt, ami nem adott annyi sok pluszt.
Ha erre a szakra mennél, az alapozó tudás nélkül szerintem vért izzadnál és sok haszna nem is lenne (mivel MSc-re már elvárt hogy jól programozol), de persze nem lehetetlen...
Villanyról nem tudok nyilatkozni, bár érzésem szerint egy gépésznek arra azért könnyebb lehet átállni...
Villanyon is meg kell csinálni az kar által meghatározott összes tárgyat, mint ahogy mérnökinfon is. Szerintem nem éri meg a váltás, ugyan villanyon nem kérdezik a tereket, de akkor is végtelen szívás. Így utólag azt mondanám, hogy a mérnökinfo nem lehetetlen, de szerintem át kell rágni magad legalább operációs rendszerekből, hálózatokból, adatbázisokból és szoftvertechnológiából és algoritmuselméletből. Ugyan ilyen különbözteti vizsgán még nem voltam, de ha csak a felét kérdezik vissza az anyagnak akkor az simán egy félév. Szerintem ennél részletesebb információt csak Tevesz Gábornál fogsz kapni, mivel érthető okokból nem túl gyakori az ilyesmi.
Erre a tudásra pedig feltehetőleg épít az MSc.
Köszi a válaszokat.
Elsősorban a mérnökinfón gondolkodtam, de akkor ránézek a többire is. Gazdinfóról mi a véleményed?
A VIK honlapján fel van sorolva, hogy melyik MSc szakra milyen témakörökből hány kreditet várnak el. Ez a felvétel kritériuma.
Ezekre gondolsz, amikor különbözeti vizsgákat említesz?
Villamosmérnök alap >> mérnökinfó mester: nem könnyű, de megoldható
Ménökinfó alap >> villamosmérnök mester: meghalsz, eltemetnek
Villamosmérnök vagy mérnökinfó alap >> gazdinfó mester: okés, de pótolnod kell
A villamosmérnök a mérnökinfóval rokon szak (a mérnökinfó az "lebutított" villanymérnök), nem a gépésszel!
#2 vagyok:
#4 téved, villany mesteren nem találják meg a darabjaidat, úgy meghalsz.
És igen, arra gondoltam, amikor különbözeti vizsgát írtam.
Ahogy láthatod is a természettudomány és a gazdasági modul 35 kreditjéből max. 5-öt kéne pótolni, viszont a maradék 45 kredit szerintem egyáltalán nem elfogadható egy másik BSc képzésből, 20-at szerintem még egy villanyossal is bepótoltatnának. Az a 20 kredit a legnehezebb/legmunkásabb 20 kredit, simán felemészt egy félévet. Ha pedig 45-ről beszélünk az már rögtön kettő. 6 félévet szerintem nem érne egy mérnökinfo MSc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!