Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a véleményetek a Kaposvári...

Mi a véleményetek a Kaposvári Egyetem Fotográfia képzéséről?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék tájékozódni kinek mi a véleménye a képzésről. Most fogom megszerezni okj-n a fotós papírom és gondolkozom rajta, hogy tovább tanulnék ezen a területen. Kinek milyen tapasztalata van az említett iskolával és a képzéssel? Köszönöm!

2018. nov. 12. 12:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Még mindig a fekete-fehér analóg művészkedést erőltetik. Nagyon sok ígéretes, tehetséges fotóst láttam ott rossz útra térni és aztán lenézni az alkalmazott fotográfusokat. Elég megnézni az onnan kikerülők diplomamunkáit. Unalmas, technikailag rosszul megvalósított, de legalább a végletekig szétmagyarázott, öncélú szenvedés a többség. Borzasztó!
2018. nov. 12. 12:27
 2/12 anonim ***** válasza:
Ez a másik oldal lenéző véleménye, akik azt hiszik, hogy a fotó attól Fotó, hogy a háttérben álló huszárezred ötvenhatodik alakjának harmadik zubbonygombjának élét a megvilágítás nem égette ki. Borzasztó!
2018. nov. 12. 16:13
 3/12 anonim ***** válasza:
Legyen az az alap, hogy technikailag rendben van egy kép, aztán lehet hozzáadott értékről beszélni. Nekem nem az a bajom a művészekkel, hogy beleképzelnek valamit amiről aztán írnak egy csomót, hanem az, hogy többségében képtelenek jól megvalósítani az elképzeléseiket. Ha írni akarsz akkor írónak kell menni, ha fotózni akkor viszont tanulj meg helyesen fényképezni! ;)
2018. nov. 12. 17:26
 4/12 anonim ***** válasza:
60%
Igazad van. Capa híres képét is dobjuk el, homálytömeg, lemaradt puskatussal és lábbal...
2018. nov. 12. 20:37
 5/12 anonim ***** válasza:
Biztos okos ötlet összehasonlítani egy háborús körülmények között, közel háromnegyed évszázaddal ezelőtt készült képet összehasonlítani valamivel amihez minden technikai feltétel adott csak a készítő nem tud mit kezdeni velük?
2018. nov. 12. 21:15
 6/12 anonim ***** válasza:
32%

Nem, semmiképpen sem, már csak azért sem, mert Capa akkor nem művészkedett, hanem tudósítgatott.

Tehát a régi képek felmentést kapnak? :)

2018. nov. 12. 21:40
 7/12 anonim ***** válasza:
#6: Ha tudod, hogy nem okos ötlet összehasonlítani akkor miért hasonlítod össze? Nem a régin van a hangsúly, hanem azon, hogy régi ÉS háborús körülmények között készült, ráadásul totál nem a témába vág, hiszen riportfotóként készült, nem volt benne a művész gyerekkori frusztrációja mint az el nem fogadás kivetülése a kirekesztettség manifesztációjaként, vagy legalább is nem magyarázták ezt bele.
2018. nov. 12. 22:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem hogy lett ebből a kérdésből egy olyan vita, amely a fotográfiát próbálja meghatározni, illetve Capaval példálózik, kicsit abszurd. Biztos vannak olyan kérdések a felületen, ahol ezt is meg tudjátok beszélni, légyszi nekem az egyetemről vagy a képzésről alkossatok véleményt, mert tényleg érdekelnek a tapasztalatok! Sokat segítenétek vele.
2018. nov. 13. 11:40
 9/12 anonim ***** válasza:

Én az első válaszomban azt csináltam.

Szerintem ez mindent elmond a képzésről:

[link]

2018. nov. 13. 12:19
 10/12 anonim ***** válasza:

"Nem igazán értem hogy lett ebből a kérdésből egy olyan vita, amely a fotográfiát próbálja meghatározni, illetve Capaval példálózik"

Akkor, bocsánat a szókimondásért, neked nem is való felsőoktatási képzés, ha nem tudtad felfogni, hogy miről szól az 1. és a 2. hozzászólás.

"Én az első válaszomban azt csináltam."

Én meg a másodikban ellenvéleményt nyilvánítottam.

2018. nov. 13. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!