Minek tanuljak, ha a földrajz érdekel?
Geológia, geodézia, topográfia, csillagászat, geográfus, biológus, zoológus, tanár, agrármérnök, meteorológia, geofizika, környezetkutató, ilyeneket tudok ajánlani.
A matek sajnos mindenhez kell, főleg a koordináta-geometria, de ha kikupálod magad belőle profi lehetsz bármelyikből :D
De sajnos ezek a szakmák nem tartoznak a klasszikusan sokat fizető szakmák közé, szóval vagy mást is tanulsz mellette, vagy több szakirányból kiképzed magad és akkor több mindennel foglalkoztathatnak.
Őszintén szólva ne haragudj, de nem tudom. Nem ebben a szakmában tevékenykedek, így ennél nagyobb belátásom nincs a dologba.
Gondolom ha többet tanulsz egymás mellett a felsoroltak közül.
Érdemesebb lehet erről megkérdezni egy szaktanárt, vagy menj el egy felsőoktatási kiállításra és kérdezz rá egy természettudományi kar diákjainál, biztosan segítenek és adnak ötleteket :)
Földtudományi alapszakon az ELTE-n mehetsz geológiára, térképészetre és geográfiára, ezeknél nem kell matek.
Ott van még a csillagászat, geofizika és a meteorológia specializáció, de ezeknél elég komoly a fizika és matek van.
Egy előző válaszolóval ellentétben úgy tudom, hogy a térképészként (ha együtt van a térinformatikával, mint nálunk akkor) nagyon egyszerű elhelyezkedni, mert lényegében geoinformatikust képeznek belőled. Geológia specializáció és szerencse kérdése, a geográfia szerintem halott ötlet. Piacképes még a geofizikus is, illetve meteorológusként is könnyű munkát kapni állítólag. Csillagászatra meg nem pénzért mennek emberek, maradjunk annyiban. A legtöbb pénzt szerintem geofizikusként és geológusként kereshetsz, ha erőforráskutatásban, olajiparban helyezkedsz el vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!