Szakgimnáziumba járok, lehetséges e az orvosi egyetem?
Lenne e lehetőségem szakgimnáziumból orvosi egyetemre menni? Jelenleg rendészeten vagyok,mindig elálltam ettől az egész orvosis témától,de egyszerűen annyira tetszik,érdekel. A nagy bökkenő az,hogy itt nem tanulunk se kémiát se fizikát,csak bioszt. Talán biosz emelt érettségire lenne lehetőség,de nem tudom biztosra.
Válaszokat előre is köszönöm!
Orvosi egyetemre való felvételihez biológia és kémia emelt szintű érettségikre vagy biológia és fizika emelt szintű érettségikre van szükség. 2020-tól meg egy nyelvvizsga is kell a felvételihez.
Rendészeti szakközépiskolából jóval kisebb az esélyed bejutni, mint egy gimnáziumból. Persze semmi sem lehetetlen.
Javaslom, hogy magánúton készülj fel!
Én egy gyenge gimnáziumból jutottam be SOTE-ra elsőre, a reál oktatás a béka s*gge alatt volt nálunk. Egyedül készültem, biosz és kémia emeltet csináltam.
Semmi sem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!