Pénzügy és számvitel vagy nemzetközi gazdálkodás?
Most vagyok végzős, és jővőre szeretnék egyetmre menni.
Mindenképpen valami gazadasági szakot szeretnék elvégezni, ugyanis fontos számomra, hogy jól lehessen vele elhelyezkedni.
Kinéztem a pénzügy és számvitelt illetve a nemzetközi gazdálkodást. A nyelveket szeretem, emiatt is gondolkozok a nemzetközi gazdálkodáson.
Csak az a baj, hogy manapság egy 18 évesnek olyan kevés rálátása van a dologra, hogy nem tudnám megmondani, pontosan mit is csinál az ng szakon végzett.
Valaki kitudná fejteni?
A pénzügytől kicsit félek, hogy ez egy olyan munka lehet, ami egy idő után unalmassá, monotonná válik.
Kitudnátok nekem bővebben fejteni a szakokat, illetve a véleményeiteket hozzá? Mit csinálnak ezeken a szakon végzettek?
18/L
Kereső...
Amúgy ha tényleg szereted a nyelveket és félsz a monoton/unalmas dolgoktól, akkor a psz-t kerüld el.
Mivel igazából nem a pénzügy a nagy nehézség ott.. hanem a számvitel! :D
Ami milyen is? Jah... unalmas, monoton! S ha nem érzel rá, akkor brutál nehéz.
Köszönöm válaszod! Az unalmas résznél arra gondoltam, mikor már dolgozni kell majd,ne legyen unalmas, és nem a tanulásra.
És az ng- ről esteleg tudnál valamit írni? :)
Pénzügy számvitellel jobban megszenvedsz, de kapsz mellé még egy papírt (mérlegképes) ezt is vedd számításba!
Nálunk egyébként azt látom, hogy más gazdasági szakokon a mikro, makro, stat ezek a nehezek, na nálunk ezek a közepes kategoriák. Én a számvitellel jobban megszenvedtem, mint bármelyikkel ezek közül és még mellé ott van a pénzügy, vál. pü. ha nem lenne elég ja meg kettő szigorlat ezekből ami más gtk szakokon nincs, más szakosok meg 3 kredites eu, marketing meg egyéb tárgyakkal sírnak.
Egyébként igazuk van az előzőeknek töltsél le minél több tantervet és nézd meg, hogy melyik érdekelne.
Itt megtalálod: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!