Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mikor, hol lehet megtudni,...

Mikor, hol lehet megtudni, hogy egy egyetemen mikor lesz nyíltnap?

Figyelt kérdés
2010. jún. 23. 23:53
 1/4 anonim ***** válasza:
A filvin fenn szokott lenni minden egyetem minden nyílt napja, de nem tudom, hogy mikor. Szerintem szeptember körül, de ez csak egy tipp. Esetleg az adott egyetem honlapján, lehet, hogy előbb fent lesz.
2010. jún. 24. 00:34
 2/4 czibles ***** válasza:

téliszünet környékén szokott lenni.

feb 15 a jelentkezési határidő, tehát addig meg kell győzniük a leendő diákokat, hogy odamenjenek.

ősz végefele már kint lesznek a honlapon, hogy hol mikor lesz nyiltnap.

2010. jún. 25. 16:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Jó dolog a nyílt nap. De az mese habbal =). Ilyenkor az egyetem persze, hogy a legjobb oldalát mutatja. Valószínűleg többször fogják említeni az "innováció" és a "millió" szót =). De nem enged teljes bepillantást a kulisszák mögé =).

Ha most fogsz jövőre jelentkezni egyetemre, ajánlom hogy menj el egy nyílt napra, majd egyszer csak úgy, hogy beülsz egy-két előadásra. Esetleg hozzá is verődhetsz egy társasághoz, egy olyan szakos társasághoz, ahova menni szeretnél. Alapjaiban fog megváltozni a véleményed. Valószínűleg első gondolatod az lesz, hogy "én ide nem jövök", mert szerintem a szokásos rémtörténeteket fogják mesélni, hogy melyik tanár a szemét =). De: egy sokkal reálisabb képet is kapsz a képzésről amire menni akarsz. A felsőbb évesek szívesen elmondják, ha megkérdezed őket, hogy milyen ott tanulni, milyen műszaki háttér áll gyakorlatokon a rendelkezésükre, mi az amit használhatnak is, mi az amit csak megmutatnak nekik.

Simán bemehetsz egy előadásra, senki nem fog kizavarni, egy leszel az akár több 100 ember közül. Legalább összeismerkedhetsz olyan emberekkel, akik már sokat láttak az egyetemen. Elmondják, mi hogy zajlik, mire figyelj, ha oda fogsz járni. Lehet kicsit el fog bizonytalanítani a "véres" valóság, de ha van megfelelő ítélőképességed, akkor a nyílt nap fényes, fanfárok hangjától zengő színházát és a "véres" horror-reality show-t a hallgatóktól magadban szépen helyreteszed. Ha ezután is az az érzés van benned, hogy oda akarsz jelentkezni, akkor különösen nagy meglepetés nem fog érni.

2010. jún. 25. 22:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Általában szeptembertől lehet figyelni a felvi.hu-t és az egyetemek, karok honlapjait. Esetleg készítenek plakátokat is, ezeket kirakják az iskolákban, itt-ott.

Október-novemberben már figyelj oda, nézegesd a dátumokat - van, amit nagyon hamar, már decemberben megtartanak, de van, amit csak január közepén.

(A nyílt nap tényleg szinte csak arra jó, hogy hamar rájössz, milyen a közlekedés, megnyerő-e a helyszín, mekkorák a távolságok. Az általános tájékoztatón csupa olyan dolgot mondanak, ami inkább csak a pontszámításról szól. Esetleg az utána sorrakerülő kiselőadásoknál jegyzetelhetsz, pl. elmondják, hogy milyen mesterképzéseket tudnak majd ajánlani, ha elvégezted a BA-t. :/ Előadásra beülni tényleg értelmesebb, ha konkrétan meg akarod ismerni az adott szakot.

2010. jún. 26. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!