Szakács vagy cukrász okj? Melyik suliban?
20 éves lány vagyok,egyetem helyett inkább az OKJ mellett döntöttem érettségi után, sokat gondolkodtam/mérlegeltem, úgyhogy ebbe most ne menjünk bele. Bár tudom, hogy elsősorban az én döntésem, érdekelni bárki szakmabeli véleménye/tanácsa, hogy melyik érné meg jobban.
1, szakács: Sokrétű, rengeteg irányba el lehet menni, több az álláslehetőség. Valahol ez az igazi gasztronómia, értitek, egy komplett menüsorban is a főétel a csúcs, persze emiatt nehezebb is szakmai jártasságot szerezni. Ehhez kapcsolható a borászat, ami szintén érdekel.
2, cukrász: Ha az eddigi (itthoni) tapasztalataimat nézzük, akkor sokkal több sütit csináltam, mint amennyit főztem, már kisebb korom óta. Lehet, hogy ez csak sztereotípia, de lehet, hogy lánynak ez ideálisabb lenne. Viszont kevesebb az álláslehetőség is. Szokták mondani, hogy a szakács tud sütni, de a cukrász nem tud főzni...
A kihívás. a kreativitás, a sokszínűség végülis mindkettőben benne van meg a kemény munka is, szóval hát nem is tudom melyik lenne jobb.
Szóval kérnék szépen bármilyen használható érvet/tanácsot/véleményt bármelyik mellett vagy ellen, hátha segít dönteni, ha lehet olyanoktól, akiknek van rálátásuk a dologra.
Illetve ha valakinek van tapasztalata (akár jó, akár rossz) vagy hallott bármelyik budapesti képzésről, akkor légyszi ossza meg velem.
Amiket nézegettem: Efeb, Focus, Gundel, Vendéglátó akadémia, stb.
Nagyon köszönök minden segítséget! Üzenetben is jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!