Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire nehéz a jogi assziszt...

Mennyire nehéz a jogi asszisztens felsőfokú szakképzés?

Figyelt kérdés
Érdekelne ez a szak, de nem tudom mire számítsak ha jelentkeznék
2018. szept. 6. 13:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Felsőoktatási szakképzés. FOSZK. Nem nehéz annyira maga a szak , de a FOSZK képzések csak egy oklevelet adnak. Nekem is ilyen van, csak szociális munkát végeztem ilyenen. Sehova nem kellek, mert maga a FOSZK , a munkáltatók szerint OKJ végzettségnek számít.

Ha ezt akarod csinálni, folytatni kéne BA jogász alapképzésen .

Az ilyen asszisztensi kepzesek nem igen jók a munkaerőpiacon.

Netán ha van ismeretséged , bíróságon, közművelődési intézményekben talán sikerrel járhatsz vele.

Bűntetőjog, szociális jog..informatika..de a követelményekben minden benne van.

2018. szept. 6. 14:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én jogi assztisztensként végeztem, azt hittem jó ötlet volt. Tévedtem. Fél évig dolgoztam , mikor beláttam, hogy ezzel a végzettséggel pénzt keresni nem lehet (leginkább a közigazgatásban fogadják el, de ott is a bérkategória legalján lennél vele). Akkor kezdtem el a főiskolát, sokkal jobban jártam. Persze arra jó volt, hogy pluszpontokat kaptam érte a felvételinél. A megszerzett tudásnak is csak egy része hasznos, amúgy nem nehéz elvégezni. Nem tudom most hogy van, nekünk 2 éves volt anno a képzés, és heti 3 napon volt tanítás (a másik két napon diákmunkát végeztem, tehát ilyen szempontból praktikus volt).
2018. szept. 6. 14:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Kettes vagyok: a diploma után még "önszorgalomból" elvégeztem a bér- és tbügyintéző képzést (bár a pénzügy-számvitel jobb lett volna, de ahhoz munka és gyerek mellett nem volt türelmem), és azzal (illetve bármilyen pénzügyi OKJ-vel) sokkal jobban el lehet(ne) helyezkedni, mint a jogi asszisztenssel.

Amúgy mi is abban reménykedtünk, hogy majd felvesz maga mellé egy ügyvéd titkárnőnek (a jogi assziszttens bizivel), és az jó lesz, de szerintem 100-ból 1 embernek sikerül ez...

2018. szept. 6. 14:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Baráti körben van egy kerületi ügyész, és ő mondta, hogy már kezd olyan sok jogi diplomás lenni, hogy ők kezdik átvenni teljes mértékben az asszisztensek helyét, így kb már végképp nincs értelme elvégezni egy ilyen képzést.
2018. szept. 6. 18:37
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem célszerű jogi asszisztensi pl. NKE-n lévő képzést megcsinálni, irodák mindig keresnek titkárnőt de közigben is. Utolsó válaszolóra reagálva, nem tudom, hogy a kerületi ügyész kolléga úr ezt honnan gondolja, hogy a jogászok túlképzése miatt a jogászokkal töltik fel az asszisztensi helyeket, mert nagyon nem így van. A jogász kollégák közül egyről sem tudok (beleértve magamat is), aki nem jogászi munkakörben helyezkedett volna el hanem asszisztensiben.

Lehet, hogy előfordul, azt nem vitatom, de azok akik egy nívósabb jogi karon végeztek alapból a nevesebb helyeket pályázzák meg és fel is szokták venni őket, mivel megfelelő kvalitással rendelkeznek.

Kedves kérdező, ha igazán érdekel ez a munkakör, érdemes folytatni a képzést, sok szerencsét!

2018. szept. 6. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!