Ferfi is lehet gyógypedagógus?
Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam, hogy gyógypedagógián tanulnék tovább. Ha valaki ezzel kapcsolatban tudna nekem tapasztalatokat írni, tanácsot adni, azt köszönöm előre is!2018. aug. 31. 05:46
1/4 anonim válasza:
Persze. Nálunk a hat fős szakból (láta) két fiú volt :)
2/4 anonim válasza:
Már hogyne lehetne férfi gyógypedagógus? Nekem van jó néhány gyógypedagógus ismerősöm, s eléggé rálátok erre a területre. Természetesen ugyanúgy, ahogy férfi tanító, óvodapedagógus és konduktor is van, vannak férfi gyógypedagógusok is annak ellenére, hogy ezek a szakmák legalább 90%-ban elnőiesedtek. Ha tényleg tetszik ez a terület, bátran vágj bele, kimondottan örülni fognak neked, még előny is lehet. A férfiasabb fizikai erő különösen nagy keresletnek örvend a mozgássérültek körében, azaz a szomatopedagógiában (ELTE Bárczi) és a konduktoroknál (SOTE Pető). Persze ha Magyarországon maradsz, általában szerény közalkalmazotti bérrel kell megelégedned. Lelkileg sokszor kimerítő, ugyanakkor mindennapos, intenzív emberi kontaktusokból származó örömöt, sikert hoz ez a szakma. Különösen az egyéni fejlesztés izgalmas. Nagyon rá kell tudnod hangolódni a gyerekek rezdüléseire és gyorsan, intuitíven kell reagálni. Ha úgy érzed, ez való neked, ne hezitálj. Sok sikert!
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, már elhataroztam magamat, hogy ezen a pályán szeretnék tovább tanulni.
2018. aug. 31. 07:20
4/4 anonim válasza:
Körbe leszel rajongva :)
Amikor én végeztem a Bárczin 3 éve, akkor az egész évfolyamra (100+ fő) jutott 8 fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!