Miért nézik le a filozófia szakot?
Jól beszélt az a tánar!
Cáfolj meg, ha máshogy látod, de az én Nézetemben a Filozófus az egy hobbi, egy luxus, önző szórakozás. Nem egy munka. Nem hoz létre olyat, amivel a világ előre megy es legtöbbször csak újra gondol, már sokszor újra gondolt elméleteket, amiből megvalósításra nem kerül semmi és még egyedi könyvet sem ír, csak hozott anyagot ad elő újra.
Egy kukás tisztaságot, fenntarhatóságot jelent a városnak. Ezért ő hasznos tagja a társadalomnak.
A filozófus hogyan járul hozzá a társadalmi fejlődéshez, fenntarhatósághoz?
Évszázadokon keresztül a filozófia volt a tudományok királya, ne feledjük: maga a matematika is filozófiai tudomány. A pozitivizmus kora óta más tudományok nőttek ki belőle vagy vették át a társadalmi szerepét -- és tárgyalják ugyanazokat vagy rokon problémákat, csak más módszertan szerint.
A filozófia az egyik legjobb tudomány, csak egyrészt borzasztóan nehéz, az átlagember még a problémák megértéséig se jut el (ld. például 2. válaszoló); másrészt meg sok esetben a megközelítése tényleg annyira elméleti már, hogy a Maunika shown felnevelkedett átlagnépesség (tipikus példa a 2. válaszoló) azt se tudja, miről van szó. Ezért aztán érdektelen, hogy lenézi-e vagy nem, mivel azt se tudja, eszik-e vagy isszák.
Egy régi, de remek cikk a témában: [link]
Tehát filozófia = élet, mindenki más csak alsóbbrendű - ez is egy felfogás. Én nem osztom ezt.
#2 érveket hozzál fel, hogy mit alkot a filozófia, ami mai világban értéket teremt. Mert ez az írásból kimaradt.
"Tehát filozófia = élet, mindenki más csak alsóbbrendű - ez is egy felfogás."
Ha ezt nekem céloztad, akkor gyorsan szólok, hogy ilyet nem mondtam.
Viszont ez is filozófiai (hermeneutikai) téma, hogy mi az írás mögötti szándék, és azt te hogyan érted, miért érted vagy akarod érteni úgy, mi a valóság stb.
Egy futball meccsnél szerinted hasznosabb a filozófia. Értem.
Ez vajon válasz a kérdésre, amit még akartál válaszolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!